Barion Pixel
Keresés

Hogyan legyen 2024 eddigi életed legjobb éve?

Újév:

A -nem kellően hosszúra nyúlt- ünnepek után nyakunkon az újév, a maga kérlelhetetlen rohanásával és bármily nehéz is most újra visszazökkenni a mindennapok sodrásába, kénytelenek vagyunk felvenni a fonalat -sőt mi több megújultan indítani az új esztendőt.

Nálam egy varsói utazással indult az év és  a hosszú út alatt volt szerencsém a világ egyik legkiválóbb motivációs előadójának, Brendon Burchard-nak az élő újévi tréningjét meghallgatni egyeneses Los Angelesből és rendíthetetlen jegyzetelésem közepette tudtam, hogy ezt valamilyen formában muszáj megosztanom.

Nos az előadó a maga ellenállhatatlan, könnyed, végtelen életerővel és humorral megáldott, lendületes stílusával, az alábbi dolgokat emelte ki, hogy hogyan érdemes az újévbe vágni, ill. az élethez hozzáállni.

Kifejtette azt a kutatásokkal alátámasztott tényt, hogy az emberek alapvetően 3 fő dologra vágynak igazán:

-Életteliség-elevenség

-Mély kötelékek /emberi kapcsolatok

-Értelmes, jelentőség-teli törekvés /cselekedet, munka/

Rendkívül egyszerűen hangzó dolgok ezek, a megvalósításukkal persze akadnak néhol fennakadások, így lássuk kissé bővebben kifejtve -ezt az egyébként oly magától értetődő hármast.

-Az elevenség:

Lehet akár a ’rossz gyermek’ jelzője is – de mire felnő az a szerencsétlen gyermek, jó eséllyel felejti is el ezen kiváltságát.

De most rajtunk a sor, hogy megkérdezzük magunktól, hogy mi az, ami életre kelt, ami feldob, amitől új erőre-szárnyra kapunk, ami előhozza az elnyomott játékos, gyermeki énünket?

-A mély kötelékek:

A kapcsolatok megérnek egy külön misét, hiszen belülről feltételezhetőn mindannyian érzünk és vágyunk rá, hiszen az egyik legfőbb elégedettségi tényezőnk, ha jóban vagyunk a körülöttünk lévőkkel és a világgal.

-Értelmes törekvés:

Ami sokszor tán a legtöbb kérdést felvet az az, hogy hogyan lehet megtalálni azt a rendíthetetlen, szenvedéllyel teli elköteleződést, melyet egy adott dolog, vagy ügy felé szentelhetünk, hogy igazán hasznosnak és értékesnek érezzük magunkat, mely -szerencsés esetben még a munkánkkal is megegyezik.?

Könnyűnek tűnhet, de megélni a vágyat és a bennünk szunnyadó, ősi, mély szenvedélyt, szinte nélkülözhetetlennek tűnik a teljes értékű, elégedett élethez.

Mindezek valódi megélése nem valósulhat meg a kellő döntés meghozatala nélkül, mely magában hordozza az örökös fejlődés, kiteljesedés lehetőségét.

Nos ez a bizonyos növekedés- vagy fejlődés mentén mindig ott van az a láthatatlanul meghúzódó szándék, ami alapján érdemes a célokat felállítani, mely önmagában még csak a munka első részét teszi ki.

Az ilyenkor szokásos kérdés, hogy mi a következő lépés, amit meg kell tennünk, hogy a dolgainkkal együtt mi magunk is előre mozduljunk?

A belső, mély indíttatásaink- vágyaink mentén haladva, egy kellően felépített jó stratégiával nem lehet hosszan eltévedni, csak elveszni a részletekben, de erre is van kellő megoldás.

Elcsépeltnek tűnhet és mindenki ezt hangoztatja, de való igaz, hogy a fő célok és a célok meghatározása nélkülözhetetlen a segítő szokások kialakításához.

Fő erényeim:

-Elsőként muszáj lenne nyugodtan átgondolni a fő erényeinket, azt az ún. szuper-erőt, mely a jellemünk része, aminek sokszor nem is vagyunk kellő tudatában.

Mi az én saját magasabb rendű, képességem- erőm, mely a sikeremhez jócskán hozzájárul(t)?

Mi tesz engem egyedivé– különlegessé, és sikeressé?

Feltétlenül szánjuk rá 10-15 percet, hogy átgondoljuk és leírjuk ezeket, mely mindannyiunkban ott szunnyad.

A következő kérdést pedig szintén szükségszerű lenne megválaszolnunk:

Amiért jelenleg hálás lehetek:

-Mi az, amiért életem ezen szakaszában hálás lehetek?

Írjunk le mindent, ami fontos és amiért valóban köszönettel tartozunk.

-Az elmúlt év lezárásához és a tanulsághoz pedig lényeges lenne megkérdeznünk, hogy mi az a nagy meglátás, felfedezés és áttörés– amire rájöttünk, megértettünk, megvilágosított bennünket-  a nagy ’Aha’ pillanatunk az elmúlt évben?

Legfőbb vágyam erre az évre:

-Nem utolsósorban pedig, hogy mi a legégetőbb vágyam-célom erre az évre?

Ezekhez pedig mi az a szokás– teendő vagy rutin, amit ha megteszek, nagy eséllyel meg is valósítható mindaz, amit szeretnék? /A kisebb -nagyobb nagy tettek éve/

Ehhez pedig a létező legegyszerűbb varázsmondat nem más, mint hogy egyesítsd a legjobbat magadban, azaz a létező legjobb énedet hozd ki magadból, nap nap után.

 Tulajdonképpen ez lenne a legfőbb dolgunk minden egyes nap, beintegrálva egyesíteni önmagunkban és mesteri szintre fejleszteni ezen képességeket.

Kellő intenzitással, a létező legmagasabb frekvenciára hozni magunkat, hiszen csak úgy tudunk mindent megvalósítani, ami számunkra fontos.

Ehhez néhány fő dolognak teljesülnie kell, így ezek közül is a legfontosabb és az alap, melyre elengedhetetlenül fontos fókuszálnunk, az pedig a testi-lelki jóllétünk, az egészségünk megőrzése, amivel soha nem szabad idő- és energiával fukarkodnunk. 

A jó egészség a lehetséges legmagasabb életszínvonal része, amivel büszkélkedhetünk, a legnagyobb kincsünk, amire vigyáznunk kell.

Majd a szeretet a következő, mely szintén minőségi, mély és színvonalas kapcsolatokat kíván meg tőlünk.

Becsüld meg és fordítsd javadra az ehhez szükséges, sokszor nem éppen a kényelemről szóló, nehézséget-akadályokat, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy kialakítsuk a létező legjobbat magunkban, mely óhatatlanul a karakterünk csiszolásával jár.

Nem félreértendő, hogy ez nem a perfékcionizmusról szól, hanem a próbálkozásról, az erőfeszítéseinkről, amit nap mint nap teszünk, hogy idővel  egyre könnyebb, ill. a személyiségünk része legyen mindez.

Aknázd ki a szuper-erődet, mely elvezet a számtalan, egyre könnyebben megvalósuló lehetőségekhez!

-Szedd össze magadban és írd össze, a ’Legjobb én, aki vagyok’ listát és írd le azt az 5 dolgot, ami sikeressé tesz-tett vagy tehet?

Mindez nem más, mint egy összegzés és tudatosítása a legklasszabb, legmagasabb rendű önmagamnak

Nem árt ezzel tisztában lenni a rohanó hétköznapokban sem, hiszen ennek tudatában már könnyebb magunkat a lényeges céljaink felé vezetni.

Első körben ennyi, hiszen ezzel is akad némi elgondolkodni való feladat, majd a folytatásban, a következő részben pedig az ehhez szükséges, önszabályozó technikákról lesz majd szó, addig is jó munkát!

Varázslatos Újévet minden önmagán dolgozó, sikerre predesztinált embernek és persze azoknak is, akik kissé lassabban-nehezebben veszik rá magukat a munkára!

Egy biztos – a saját bőrömön tapasztalva váltig állíthatom, hogy a fáradságunk minden percét megéri és többszörösen térül meg számunkra!   

https://kerekito.hu/szilveszteri-es-ujevi-nepszokasok/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek