Barion Pixel
Keresés

Mi a mikronizált hatóanyagok szerepe az emberi testben?

Mi a mikronizált hatóanaygok szerepe az emberi szervezetben?

Manapság egyre többször hallani többféle hatóanyagról, melyből talán a különböző, ún. mikronizált hatóanyagú részecskék azok, melyek egyre népszerűbbek körülöttünk.

A kérdés pedig csak az, hogy vajon minek köszönhető ez az oly méltán hangoztatott kifejezés, illetve, hogy mily módon profitálhat az emberfia mindebből?

Ez önmagában egy gyógyszerészeti fogalom, melyet az erre szakosodott iparág már jó ideje előszeretettel alkalmaz, és ami nem mást, mint egy olyan aprítást jelöl, melynek hatására a különféle anyagok nagyon apró részecskékre bomlanak, miáltal a hatóanyagrészecskék mérete mikro nagyságú válik, melynek köszönhetően jóval könnyebben szívódnak fel és jutnak el a kívánt helyre ezek a parányi kis részecskék.

Ennek a rendkívül intelligens folyamatnak hála, vannak pl. különböző szívgyógyszerek, amik a gyors felszívódás és a véráramba kerülése végett a szájüregben, pontosabban a nyelv alá helyezve tudják kifejteni rendkívül gyors hatásukat, a mikronizált hatóanyagnak köszönhetően.

Fontos tisztában lenni ennek a hagyományos kapszulákkal szembeni hatalmas előnyével, az emésztőrendszerünkre ható, illetve az ott -jobb esetben felszívódó, de sajnos többnyire inkább kevésbé -általában csak 20%-ban hasznosuló tápanyagoknak. 

Sajnos a mai ember emésztőrendszere a helytelen táplálkozás, a különböző stressz- és érzelmi hatások következtében túlterhelt, melynek következtében a gyomor és bélflóra egyensúlya kibillen, miáltal az emésztés nehézségekbe ütközik, így van kiemelkedő jelentősége az újfajta, szájon át felszívódó és az azonnal a véráramba jutó mikronizált hatóanyagoknak.

Nem meglepő tehát, hogy a gyorsan ébredő innovatív, vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel foglalkozó cégek szintén felvették a ritmust a hatóanyagok tekintetében és egy olyan forradalmi újdonsággal rukkoltak elő, mely a mai ember modern életmódjához méltán alkalmazkodik. Sajnos köztudott, hogy bármennyire is igyekszünk választékos, kímélő és változatos étrendet folytatni, túlnyomórészt szükségünk van a különböző nyomelemek, vitaminok külső pótlására – különösen télen és tavasszal, amikor a szervezet fokozottabban ki van éhezve a hasznos tápanyagokra, mely túlterhelt életmódunk, a minket ért terhelések és stressz tekintetében szintén hatványozódik.

Hol máshol is járhatnak élen e téren, mint pl. Amerikában, ahol a forradalmi újdonságokról is egyre népszerűbb MyDailyChoice nevű cég rendkívül hosszas és szigorú minőségellenőrzésen átesett étrendkiegészítői ezt az egyre közkedveltebb megoldást egy folyadék formában népszerűsíti, pontosabban egy rendkívül csinos, táskában is kiválóan meglapuló, szexi spray formájában. Ez a többféle okot megcélzó, arra kifejezetten ható, 11- féle kis spray formátum, több szigorú ellenőrzésen és minőségi rendszeren átesett és kiválóan szerepelt szer természetesen kizárja az olyan a nemkívánatos anyagok, mint a nehézfém, rovarölő szer és az egyéb káros összetevők jelenlétét.

Ami pedig legalább annyira fontos, hogy teljesen organikus, természetes összetevőinek hála, az emberi szervezet legfőbb barátjává válik különösen ezekben a vírus és egyéb vészterhes időkben.  

Legyen szó akár az antioxidánsok, a D vitamin beviteléről, a sejtek kellő tápanyagellátásáról, fogyásról, a szervezet lúgosító folyamatainak beindításáról, a szépségről, az alvás elősegítése és elmélyítéséről, az energiaszintünk és a sportteljesítményünk fokozásáról, vagy ami az egyik újdonság, a termékenység és a potencia megnöveléséről – melynek mellesleg értágító és koleszterincsökkentő szerepe is van -tehát nincs olyan terület, melyre ne lenne mikronizált hatóanyagú megoldás a palettán..

Ha netán már érezzük, hogy merülnek a készleteink és szükségünk van egy kis belső töltöttségre, vagy -jobb esetben- akár csak prevencióként szeretnénk az egyensúlyt fentartani, nincs más dolgunk, mint néhány fújással a nyelvünk alá helyezve élvezni annak rendkívül egyedi, kellemes ízvilágát, illetve azon is túlmutató hatását.  

https://www.mdcdailysprays.com/napimuzsa

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek