Barion Pixel
Keresés

Miért a béta-glükán a fiatalság egyik forrása?

Miért a béta-glükán a fiatalság egyik forrása?

Néhány hete egy amerikai, forradalmian új cég birtokában lévő csodahatóanyagokra bukkantam, mely teljesen természetes, organikus összetevőkből állítja elő igen széles palettáját, melyből az orvosi kannabisz, a béta-glükán és a különböző, nyelv alá fújható mikronizált hatóanyagoké a főszerep, ami a nyelv alatt, rögtön a véráramba jutva fejti ki rendkívül gyors, azonnali felszívódó hatását.

Ezáltal idén karácsonyra mi mást is adhattam volna a szeretteimnek ajándékba, mint egészséget, pontosabban azt a bizonyos rejtélyekkel övezett kannabiszolajat, melyet a család idősebb tagjainak ajándékoztam, így számomra már csak egy lágyzselatin kapszula formában levő étrendkiegészítő maradt meg, melyben a kannabiszolaj egy szintén rendkívüli, másik összetevővel keveredik, mely nem más, mint az az egyre inkább emlegetett rejtélyes anyag, mely szintén az egészségünk egyik fő őre lehet. Ez pedig a béta-glükán nevű, ún. poliszacharid -melyről ezidáig főként talán csak a cukorbetegség kapcsán hallottunk- és mely a komplex szénhidrátok egy fajtája.

Mindez különböző növényekben, mint az élesztőben, különféle egzotikus gombákban, mint pl. a japán shitake gomba, a tengeri fűfélék sejtfalában és néhány teljesértékű gabonában, mint a zab, árpa és a korpában is megtalálható glükózmolekula, de a rohanó életmódunk és az elégtelen táplálkozásunknak köszönhetően -csak úgy, mint az ásványi anyagok és a nyomelemek esetében- általában sajnos ebből sem jut a mai ember szervezete számára elegendő mennyiség.

A béta-glükán hatásai:

Elsőszámú immunstimulálóként tartják számon, amint egyfajta szuperrostként kellő védelmet nyújthat a különböző fertőzéses és egyéb megbetegedések esetén is.

Kutatások kimutatták, hogy daganatos betegségek esetén a kellő mennyiségű béta glükán bevitel jelentős javulást eredményezett, súlyos áttétes esetekben antitestterápiával kombinált intravénás adagolása pedig hihetetlen eredményeket produkált a gyógyulás terén.

Allergia esetén csökkenti az azt okozó immunsejtek arányát, annak tüneteit enyhítve.

Miközben tisztítja a vastagbelet, jelentősen csökkenti a koleszterin felszívódását a bélrendszerből és ún. probiotikus rost révén támogatja a bélflóra egyensúlyának fenntartását.

Vércukorszint szabályozó hatásának köszönhetően a cukrok felszívódását lassítja, egyenletessé téve azok felszívódását, mindemellett hozzájárul a felsőlégúti rendszer épségének megóvásához

Kiválóan működik különböző bakteriális-vírusos fertőzések esetén, ami akár egy utazás során is kimondottan előnyös, de állatok esetében is bizonyítottan jól működik mindez. Néhány tenyésztő ezt az állatok vizébe keverve alkalmazza, természetes immunerősítőként.

Segíti a máj zsíranyagcseréjét és hozzájárul a szervezet zsírbontásához, és egyfajta telítettségérzet okozván, fogyókúra esetén is igen hatékonynak bizonyult.

Egyszóval kevés olyan eset van, amikor fogyasztása nem ajánlott, melyek egyike pedig az autoimmunbetegségek és várandósság, amikor bevitele nem javallott. A legújabb kutatások pedig a béta-glükán kimondott fiatalító hatásáról adnak számot, szóval részemről semmi nem tarthat vissza attól, hogy hosszabb távra bevonjam az étrendembe ezt a nagyszerű és egyre inkább ismert újabb csodát, mely ez esetben az orvosi kannabisszal és hozzáadott D3 vitaminnal összevont, lágyzselatin kapszulában fejti ki rendkívül áldásos hatását.

https://www.mydailychoice.com/corp/hempWorx/?enroller=napimuzsa

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek