Barion Pixel
Keresés

Mi fán terem a biohacking?

Mi fán terem a biohacking?

Manapság egyre többet hallani egy úgynevezett ’biohacking’ nevű új-hullámról…de még ha netán a könyökünkön is jönne ki bármi, ami bio-val kezdődő, mindig van új a nap alatt, így ezúttal is tanulhatunk valamit.

De vajon mi is ez az idegennek tűnő, a hackelés-ből adódó kifejezés, melyet eddig leginkább csak az informatika világából hallhattunk?

Trendek jönnek-mennek és való igaz, hogy nemigen van olyan része az életünknek, melyet ne hálózna be a technika, a marketing és az üzleti élet, így miért is volna ez másképp az egészségmegőrzés területén..?

Emlékszem, hogy néhány hónapja, egy egészen más témájú online üzleti előadáson jött először szembe velem a kifejezés, mely – az egészség, mint örök téma lelkes tanulójaként-azonnal felkeltette az érdeklődésemet.

Egy szó, mint száz, a biohacking nem jelent mást, mint az életfunkciókat megóvó, őrző és javító módszert, melynek számtalan megnyilvánulási formája van, így szerteágazó mivolta révén, felfogástól függetlenül, szinte mindenki kiveheti belőle azt, amiben hisz és amivel azonosulni tud.

Na de ki is minősül biohacker-nek?

Tulajdonképpen szinte bárki joggal mondható annak, aki szereti nyomon követni a testi-lelki funkcióit, mely főleg a fiziológiás folyamatokra értendő –mérni, követni és különféle, a legújabb technológiával gyártott mérőeszközökkel számszerűsíteni azt. (okosóra, okosgyűrű, szívritmus szabályozó pánt, stb.)

De nem kell oly messzire menni, sem  pedig megijedni a mindenféle, nyomkövetőhöz hasonlatos ’kütyük’ magunkra aggatásától, hiszen létezik egy ellentábor, akik a természet adta dolgokat részesítik előnyben, így a módszer tágas spektruma, számukra is kiváló lehetőséget ad.

A biohacking lényege, hogy itt nem az elvakult és hipochondriás méricskélésen van a hangsúly, sokkal inkább a figyelem, a fejlesztés, az eredmények és a fejlődés visszaigazolásáról, arról, hogy ha méltán bánunk a testünkkel, annak egészen biztosan meg is lesz a kellő és érezhető eredménye.

Mindemellett fontos, hogy használjuk az érzéseinket és az intuíciót, mely túlmutat az önmagunkat is biorobot-ként kezelő szemléleten, hogy egészen biztosan ne felejtsünk el a természet részeiként létezni.

Jómagam mindkét szélsőségtől mentesen, valahol az arany középutat vallanám, mert ámbár elsődleges számomra minden, ami természetes, de néhány dologban -miként azt az élet egyéb területein is tesszük – miért ne vehetnénk át, korunk egy-egy, életünket javító módszerét, vagy eszközét?

Soha nem voltam például az okosóra híve, hiszen megvannak az egészséget megőrző, természetes módszereim a mindennapokban, de el tudom képzelni, hogy vannak, akiknek mindez sokat segíthet a mindennapi szokásaikban.

Ettől függetlenül, előszeretettel használom a néhány évtizede szinte még elképzelhetetlennek tűnő, víztisztító-ionizáló berendezést /kangen gép/, a vibrációs trénert és a mágneses ’kütyüket’ sem mellőzöm az életemből,  melyek olyannyira jól beváltak, hogy már nehezen hagynám ki őket a mindennapokból.

A biohacking 3 fajtája és a követőtábor:

1. Vannak a nutrihacker-ek, akik elsősorban a táplálkozás, a kiegyensúlyozott étrend és a táplálékkiegészítőkre helyezik a figyelmet.

2. A naturalhacker-ek inkább a természetes módszereket részesítik előnyben és fogadják be mindazt, ami eredeti és természetes, mint a napfény, a természetes mágnesség, és egyéb kincsek..

3. A grinder-ek pedig egy jóval előrébb mutató irányt képviselnek és szinte már félelmetes lehet azok száma, akik a kiegészítő kütyükön kívül, nem riadnak vissza a különféle fémek, szenzorok és chip-ek testbe való ültetéstől sem.

Mi a biohacking célja?

Röviden összefoglalva, minden olyan tevékenység, mely a test egészére és az energiaszint növelésére irányuló folyamatot jelöl, melybe különféle alfajok és tevékenységek tartoznak bele.

E gyűjtőfogalmon belül is létezik az öregedésgátlást megcélzó hacking-től, a sportteljesítmény növeléséig stb,… igen széles a repertoár..

Úgy vélem – ill. remélem, hogy mindnyájan alkalmazunk néhány olyan trükköt, mely elősegíti azt, hogy szebbé, jobbá és okosabbá váljunk általa.

Kíváncsi volnék, hogy számodra mik azok az egészségmegőrző módszerek, melyekkel napi szinten hackel-ed az élet- és energiafunkcióidat?

https://www.youtube.com/watch?v=Rr6wOL-7p-A

https://napimuzsa.hu/eletmod/a-gyogyito-baberlevel-level-25-titka/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek