Barion Pixel
Keresés

Milyen zártkörű események zajlanak a ’Kempinski’-ben?

Az év legszebb hónapjában a szeretet ünnepéhez közeledve, egy nagyszabású kiállításmegnyitó szerencsés részese voltam a Főváros egyik legszebb szállodájában.

A méltó helyszín pedig nem másnak, mint Krüzsely Gábor, a Magyar Ezüst Érdemkereszt díjas művészünk festményeinek ad otthont.

https://www.heol.hu/kultura/helyi-kultura/kruzsely-gabor-festomuvesz-az-ot-dollartol-jutott-az-erdemkeresztig-2012532/?fbclid=IwAR2ojAep1Ci0UDrBsJr5BCHfrtTKYyfjSVqVgYyva7H0VHxUT2wIpWqqcFs

A minőségi eseménynek a szervezője pedig nem más, mint a hazai kortárs kultúrélet egyik kiemelkedő galériája, az ’Ar2day Gallery.

https://www.ar2daygallery.com

A hotel oldalában székellő galériának tulajdonosa Benkő Ildikó, aki 2012 óta rendszeresen szervezi az Ar2day Gallery művészeinek kiállításait.

’Art Soirée’név alatt futó, a hazai kortársak legjobbjainak kiállításait, és ezúttal egy általam is igen jó alkotónak a műveivel rukkolt elő, mely véleményem szerint végül az eddigi év egyik legsikeresebb megnyitójává fajult.

A színekben rendkívül gazdag, főként az élénksárga és különböző, sok esetben meleg színekben pompázó művek játékos egymásutánjában, a különleges, absztrakt vonalak jól kitalált, első ránézésre tán kuszaságnak tűnő csalafintaságában ott van a természet ősi harmóniája és az élet maga. Óhatatlanul is Miró munkásságát juttatta eszembe, megspékelve egyfajta modern lendülettel..

A ’Blondel’címet viselő művekben elmerülvén, a színek vonatkozásában pedig különösen, valahogy mégis mélyebb egyensúlyt véltem felfedezni bennük.

Antalffy Péter a művekhez és az alkotó személyiségéhez, fordulatokban és színekben gazdag, méltán játékos megnyitó beszéde felért egy kisebb tárlatvezetéssel, érezhető volt, hogy valóban érti is Krüzsely úr belső motivációját, nem utolsósorban a művei üzenetét.

A kiállítás színvonala a vendégkörben is érezhető volt, a művek közelébe férkőzni aznap pedig majdnem lehetetlenség volt, így csak másnap visszatérvén tudtam egy kissé jobban elmélyülni az alkotásokban.

Mindezzel még nem ért véget az este, ugyanis -ahogy ez már a Kempinski-ben és Benkő Ildikó szervezésében lenni szokott- az est méltó lezárásaként egy jó kis divatbemutató vette kezdetét, melyet egyenesen a kandalló mellől tudtunk végignézni.

A Nagy Orsolya divattervező hölgy által megálmodott, méltán minőségi ’NOS Simple’ alkalmi kollekcióját véltük a szinte minden korosztályt felvonultató modelleken látni.

Homepage

https://nossimple.com/tervezo/

A tervező munkáiban ezúttal sem csalódhattunk, hiszen a finom, lágy női vonalak és az anyagok észrevétlenül puha esése minden tekintetett odavonzott, nem beszélve személyes elfogultságomról, mert a darabok jó részében már láttam magam a tükör előtt billegve, ezekben felvonulni, különösen így az ünnepek tájékán..

Mindehhez pedig a ’Style Avenue’ divatékszerei adták a méltó kiegészítést, mely koronaként került az elegáns darabokra, avagy a modellekre..

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek