Barion Pixel
Keresés

Az elegancia királynője, avagy mi rejlik a NAVONÁ-ban?

Az elegancia királynője, avagy mi rejlik a NAVONÁ-ban?

Soha nem felejtem el, amikor egy késő tavaszi délutánon, egy belvárosi rendezvényen találkoztam először a hazai divat tiszteletreméltó küldöttével, a NAVONA brand és a fenntartható divat hazai megalkotójával, Megla Rózsával.

Már akkor is feltűnt kifinomult eleganciája és rendkívüli egyénisége, így nem sokkal később, a csodás belvárosi szalonjába is eljutottam, ahol elégedetten tapasztaltam, hogy emberismeretem és megérzésem ismét nem hagyott cserben, és pont azt tapasztaltam, melyet ő, már az első találkozásunkkor magán hordott.

A szalonba lépve, egy igazi felüdülés várja az embert, mintha egy időn és téren kívüli, egészen más dimenzió fogadna, melyet rendkívül vendégszerető, figyelmes és gondoskodó attitűdje koronáz meg, mert aki oda belép, igazi királynővé válik.

Amint pedig a szem ellát, meseszép formák, csodás színek és anyagok lágy ötvözete fogadja a magára valamit is adó hölgyeket.

Nincs könnyű dolga a látogatónak, az ember csak ámulva kapkodja a fejét a mesés kollekciók és nemes anyagok látványától, melynek érintése teljesen rabul ejt.

Megálmodójuk a magas minőségű természetes anyagokra esküszik, ahol az egyediség, a fantázia, és a nyitottság árad minden egyes darabból.

Ami pedig a nyári kollekció finom pasztelljeit, netán élénkebb kék, vagy üde zöld darabjának finom selymét tapintom, egészen elvarázsolódom, mely távoli vidékekre visz, annak ellenére, hogy legújabb kollekciója pedig mégis a városi lét mindennapjainak használhatóságát tükrözi.

Kifogástalan minőség, hatalmas kreativitás, profizmus, precizitás és kellő kifinomultság, mely a ruhákon keresztül is árad a viselőjére, mely jól tükrözi megálmodójának egyéniségét.

Több tervezővel is dolgoztam már az idők során, mégis itt érezhető számomra az, mintha minden egyes darab valahogy életre kelne.. Rózsa igazi művészként, mintha lelket öntene a darabokba, legyen szó egy ingről, szoknyáról vagy akár csak egy kiegészítőről.

Immár 25 év tapasztalata, kemény munkája és kitartása van mind emögött, melyet rendíthetetlen erő, szenvedély hajt és visz folyton előre.

Fenntartható divat, NAVONA mint életforma:

Elengedhetetlen, hogy ne tegyünk említést a manapság egyre nagyobb térnek örvendő fenntartható életről, jövőről, aminek ő maga is igazi nagykövetévé vált.

2019-ben az egyetlen magyar tervezőként képviselte kishazánkat a Fenntartható divathét, a ‘Global Sustainable Fashion Week‘-en.

Egész lényéből sugárzik az egészség, a szépség a tudatosság és a fegyelem, mely ritkán fér meg együtt a művészi véna kreativitásával, ő pedig azon szerencsések egyike, akinél megvan ez a ritka harmónia.

Számomra talán leginkább az ázsiaiakra emlékeztető, elismerésre méltó szerénységgel és alázattal viseltetik a hivatása iránt, melynek szintén köszönhető, hogy sorban ontja ki magából az újabbnál újabb ötleteket.

Görög Zita

A legnagyobb hazai magazinok / ELLE, Marie Claire, Nők Lapja; NL egészség, Diéta és Fitness, Ridikül, Meglepetés, HELLO Magazin/ már 70-szer emelték címlapra gyönyörű darabjait és szinte már nincs ismert hazai díva a művészvilágból, aki ne viselt volna, a nevéhez igazán méltó, NAVONA ruhát.

Zorán lemezborító

Miként is lehetne kifejezni azt, mely a szavaknál is sokkal beszédesebb, egy ruhadarab személyes megtapasztalása és érintése, melynek mindegyike maga, egy-egy történet és életérzés, amely nem más, mint a NAVONA utánozhatatlan világa.

Lelkesen várjuk a kiapadhatatlan folytatást, mely újabbnál-újabb csodákkal ajándékozza meg a Nőt, kinek lélekben is fel kell nőnie a kihíváshoz, hogy egy-egy darabot méltán viselhessen, egyedi személyiségével további életre kelthessen.

Hiszen ahogy az alkotó maga is vallja:

,A NAVONA NŐ könnyed, sikkes és ellenállhatatlan, Őnekik tervezem a ruhákat.” Megla Rózsa

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek