Barion Pixel
Keresés

Mi vár ránk idén, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján?

Álom a Völgyben:

A tomboló nyár közepén egy újabb kapolcsi álom tárul elénk idén is a Völgyben /júl. 19 és 28-a között/ ahol három varázslatos falu különböző helyszínei látják ismét vendégül azt a rekordmennyiségű látogatót, akik a szabadság és a művészet oltárán hajlandóak áldozni.

A színes kavalkádban zene, tánc, színház, irodalom, filozófia, képző- és fotóművészet, hagyományőrzés, kirakodóvásár, családi színtér, jóga és egyéb nomádságok közül válogathat majd az arra fogékony nagyérdemű.

Legendás előadók, együttesek, énekesek ezúttal sem fogják magukra hagyni az összművészetekre áhítozó közönséget -hogy csak néhányat említsünk- mint. Kern András, Básti Juli, Ónodi Eszter, Presser Gábor, Dés László, Falusi Mariann, Kiss Tibor és Tóth Vera sem maradhat le az előadók listájáról.

A hagyományokhoz híven a Budapest Bár és a Punnany Massif léleksimogató dallamai is felcsendülnek majd, de a Beton Hofi is a Belga polgárpukkasztó, kellő humorral megáldott dalai is borzolhatják a majd kedélyeket.

A bőség zavarában nem mindig könnyű több száz programból választani, de hát épp ettől oly színes és megunhatatlan az egész, mely ezer arcát mutatja ebben a bő egy hétben, melyre minden évben oly nagy izgalommal készül az ember.

Szívmelengető a tavalyi memoárt felidézni, amikor sátor helyett egy valódi hippibuszt sikerült otthonunkká varázsolni a vigántpetendi falu szélén, az egyik színpad és egy csodás napraforgóföld ölelésében, ahol semmihez nem fogható érzés a felkelő nappal a harmatos fűre kilépve ébredni, majd néhány órára visszabújni -ha netán a vártnál hosszabb lett volna az éjszaka.

A hely, ahol már az első naptól azonnal elszáll minden kétség a nomád létformát illetően, hiszen azt az összehasonlíthatatlanul mély alvást egyetlen jól felszerelt hálószoba sem tudja nyújtani, amit a természet közvetlen, megnyugtató közelsége adni tud számunkra.

Mi csodásabb, mint a természet nyugalmában megélni mindazt, amit eredetileg csak a város adhat az embernek, mint a pezsgő kultúrát, a sokszínű társaságot és a bulikat.

Felejthetetlen élmény a falvakat összekötő, tömött csigabusszal bemenni az esti kavalkádba, majd a koncertek után, a csillagok alatt gyalogosan visszatérni a napraforgó tábla melletti új otthonunkba, ahol a végtelen béke érzésével adhattuk át magunkat a semmihez nem fogható pihenésnek.

Pihenés-szórakozás-pezsgés, feltöltődés és a végtelen nyugalom egyvelege, ahol a tartalmas programok után lelkileg feltöltődve, esténként egy pohár bor mellett vitathatjuk meg az élet nagy dolgait, vagy csak romantikusan visszalődöröghetünk átmeneti otthonunkba, ahol minden nap új kaland vár ránk.

Idén sem hagyhatom majd ki a ’reggeli’ napindító jógát -melynek tavaly a Harcsa Veronika udvar adott teret -hogy kellően hangoltan kezdhessem meg a kulturális csemegézést, ahová reggeli edzés gyanánt, gyalogosan érkeztem.

Idén remélhetőleg több idő lesz egy-egy programban elmerülni, ill. még több meghitt együttlétre a barátokkal, talán egy újabb röpke zivatar is belefér majd a tavalyihoz hasonlóan, és a mesebeli  szivárványt is újra megélhessük, majd az esti koncertet követő beszélgetéseket, melynek végeztével kellően elfáradva, jóleső érzéssel  térünk majd vissza falu széli táborunkba, hogy megpihent lélekkel, de annál fáradtabban essünk majd  ágynak.

Mily jó is volna nyaranta nagyváros zaját elfeledni és éjjel-nappal a közvetlen szabadba kiköltözni, szinte úgy, ahogy hajdanán élhettek az emberek.

Ezúttal a másnap reggeli eső sem szegheti majd kedvünk, hiszen elbűvölő egészen testközelből hallgatni a kopogó esőt, és ennek ellenére is felkerekedni egy jógaóra kedvéért, melynek végeztével szerencsére még a nap is finoman kisüt majd, melyben benne lesz a teljes megújulás, szebb időket ígérő sugallata.

Egy biztos, hogy idén kellően felkészülten és több időt kiszakítva vágunk majd neki a nyár legszínesebb fesztiváljának.

További információkért és bérletekért irány a www.muveszetekvolgye.hu oldal. 

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek