A már egy ideje otthon tárolt burgonya egyik leggyorsabb elkészítési módja, mely szezontól függetlenül örök kedvenc marad.
Hozzávalók:
5 nagyobb fej krumpli
1 közepes lilahagyma
Öntethez:
1evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ecet /ételecet, almaecet és balzsamecet keveréke/
1 teáskanál mustár
só, bors -ízlés szerint
kevés nyírfacukor
néhány csepp citromlé
A krumplit megfőzzük, meghámozzuk majd karikákra vágva elhelyezzük egy tálban.
A szintén karikákra vágott lilahagymát rátesszük a krumplira, majd az elkészült öntetet ráöntve, mindezt jól átforgatjuk.
A jobb ízhatás kedvéért akár egy teljes napon át a hűtőben érleljük.
Szinte bármilyen feltéttel kiválóan harmonizál, jelen esetben a roston sült lazacot választottam.
Jó étvágyat!