Ecetes, hagymás krumplisaláta

Ecetes, hagymás krumplisaláta

A már egy ideje otthon tárolt burgonya egyik leggyorsabb elkészítési módja, mely szezontól függetlenül örök kedvenc marad.

Hozzávalók:

5 nagyobb fej krumpli

1 közepes lilahagyma

Öntethez:

1evőkanál olívaolaj

1 evőkanál ecet /ételecet, almaecet és balzsamecet keveréke/

1 teáskanál mustár

só, bors -ízlés szerint

kevés nyírfacukor

néhány csepp citromlé

A krumplit megfőzzük, meghámozzuk majd karikákra vágva elhelyezzük egy tálban.

A szintén karikákra vágott lilahagymát rátesszük a krumplira, majd az elkészült öntetet ráöntve, mindezt jól átforgatjuk.

A jobb ízhatás kedvéért akár egy teljes napon át a hűtőben érleljük.

Szinte bármilyen feltéttel kiválóan harmonizál, jelen esetben a roston sült lazacot választottam.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?