Egy hangulatos horvátországi halászfalucskában ismerhettem meg a helyi konyhaművészet egyik rendkívül egyszerű, megnyerő remekét, ez pedig nem más. mint az a bizonyos fokhagymás pesto petrezselyemmel, mely szinte minden hal és egyéb ételnek, vagy akár csak pirítósnak is kiváló kiegészítője lehet.
Hozzávalók:
4 csokor petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagyma
kb. 3 evőkanál olívaolaj
kevés, só bors- ízlés szerint
Fokhagymás pesto petrezselyemmel elkészítése:
A fokhagymát felaprítom, majd a megmosott petrezselyem szárát levágom, majd ezt szintén felaprítom, és mindezeket együtt, egy kisebb tálkába helyezem.
Ráöntöm az olívaolajat, adok hozzá egy kevés sót, esetleg borsot, majd egy botmixer segítségével kellően krémesre turmixolom az összetevőket.
Ha netán szükséges, öntök hozzá egy kevés olívaolajat, játékosan kísérletezgetve a kellő arányokkal.
Azonnal tálalható, különböző halak, húsételek, vagy akár csak friss kenyér vagy pirítós méltó kiegészítője, illetve feltétje lehet ez a megunhatatlan, rendkívül egészséges, könnyű finomság.
Próbáld ki te is, jó étvágyat!
Ha egyéb kiváló, fokhagymás krémre vágysz:
Ha bővebben olvasnál a petrezselyem áldásos, külső belső hatásairól:
https://wellandfit.hu/wellness/2016-04/ezt-az-5-dolgot-nem-gondoltad-volna-a-petrezselyemrol/