A nyári szezon slágereként íme a jól bevált régi kedvencünk a gyümölcsleves egy kissé másként, könnyített verzióban:
Mindenmentes gyümölcsleves hozzávalók:
- 1 kg friss meggy
- 30 dkg eper
- 30 dkg málna
- 1 db rizs- vagy mandulatejszín /200ml/
- 1 cs. bio gluténmentes vaníliapuding
- 1 liter víz
- néhány szelet felkarikázott citrom v. lime
- 5-6 evőkanál méz, eritrit vagy nyírfacukor -ízlés szerint
- 2 db fahéjrúd
- ízlés szerinti szegfűszeg őrlemény
Mindenmentes gyümölcsleves elkészítése:
A gyümölcsöket a citrommal és a fűszerekkel együtt felforralom, majd a kevés vízzel elkevert pudingport, a növényi tejszínt és a cukrot hozzáadva utoljára forráspontig hevítem.
Mindez rendkívül gyors, könnyed és kellően lehűtve igazi, kellemesen nyári desszert-hűsítőnek kiváló.
Jó étvágyat!