Penne arrabiata hozzávalók:
- 50dkg gluténmentes penne tészta
- 1 vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 közepes méretű darabos konzerv vagy üveges paradicsomszósz
- só,bors, bazsalikom, chili, oregánó -ízlés szerint
- 1teáskanál méz vagy alternatív cukor
- 1 evőkanál vodka vagy 1dl vörösbor
- A tésztát sós, enyhén olajos vízben kifőzzük.
Gluténmentes penne arrabiata elkészítése
A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, melyhez hozzáadva a fokhagymát tovább párolunk, hogy az ízek jól összeérve megadják a szósz alapját.
Mindehhez hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket, majd mindezt vodkával vagy borral megbolondítva, további 10-15 percen keresztül kellően összefőzünk. A legvégén jöhet egy kis mézzel, vagy némi cukorral való enyhe édesítés.
Végül a tetejére kerülhet egy kis laktózmentes parmezán és bazsalikomlevél, mellyel tálaljuk.
Egészségünkre!