Barion Pixel

Gluténmentes penne arrabiata

gluténmentes penne arrabiata

Penne arrabiata hozzávalók:

  • 50dkg gluténmentes penne tészta
  • 1 vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes méretű darabos konzerv vagy üveges paradicsomszósz
  • só,bors, bazsalikom, chili, oregánó -ízlés szerint
  • 1teáskanál méz vagy alternatív cukor
  • 1 evőkanál vodka vagy 1dl vörösbor
  • A tésztát sós, enyhén olajos vízben kifőzzük.

Gluténmentes penne arrabiata elkészítése

A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, melyhez hozzáadva a fokhagymát tovább párolunk, hogy az ízek jól összeérve megadják a szósz alapját.

Mindehhez hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket, majd mindezt vodkával vagy borral megbolondítva, további 10-15 percen keresztül kellően összefőzünk. A legvégén jöhet egy kis mézzel, vagy némi cukorral való enyhe édesítés.

Végül a tetejére kerülhet egy kis laktózmentes parmezán és bazsalikomlevél, mellyel tálaljuk.

Egészségünkre!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek