Amikor már unjuk a hagyományos ízvilágot, de mégis vágyjuk az örök lencsét, melyhez remekül passzol az elengedhetetlen cukkini, akkor jöhet az indiai lencse!
Hozzávalók:
1cs. lencse
3-4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés reszelt gyömbér
1 kávéskanál kurkuma -ízlés szerint
1 teáskanál kukoricakeményítő a sűrítéshez
só, bors
Indiai lencse cukkinikörettel elkészítése:
A lencsét néhány órával a felhasználás előtt beáztatjuk, majd feltesszük főni nem sokkal több vízben, mint amennyi ellepi. Ajánlatos forrás után az első vizet leönteni róla, majd az új vízbe beletesszük a félbevágott vöröshagymát és a babérlevelet.
Összevágjuk a fokhagymát, lereszeljük a gyömbért majd ezeket is a lencséhez adva főzzük tovább mindaddig, amíg az kellően megpuhul és összefőttek az alapanyagok.
A hagyományos rántás helyett a sűrítéshez ezúttal kevés kukoricakeményítőt kevertem össze egy kevéske vízzel, majd hozzáadtam a lencséhez, melyet innentől az első forrás után le is vettem a tűzről.
Mindezek után a só és a borson kívül hozzáadtam a kurkumát és már el is készült ez az indiai ízvilágra hajazó, rendkívül tápláló finomság, az indiai lencse.
A cukkinit pedig egy forró serpenyőben kevéske olajon forgattam meg néhányszor, mely néhény perc múlva már tálaláskész állapotban kerülhetet a tányérra.
Jó étvágyat!
Ha az indiai lencsén kívül még több lencse receptre vágysz, az alábbi linken találsz: