Mi sem egyszerűbb a medvehagymaszezon kellős közepén, mint a világ legegyszerűbb receptjét elkészíteni, a jól bevált burgonyából egy rendkívül gyors, medvehagymás krumplit készíteni.
A minap a medvehagyma krémleves készítése közben jutott eszembe -miközben a medvehagyma párolódott- hogy ezt feltétlenül ki kellene próbálni a krumplival együtt is.
Medvehagymás krumpli hozzávalók:
-1 csokor medvehagyma
-5-6 szem burgonya
-2 evőkanál olívaolaj
-só
Medvehagymás krumpli elkészítése:
Megmossuk és felaprítjuk a friss medvehagymát, majd kb. 2 evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük, míg kellően puha nem lesz és jól kiadja az aromáját.
Közben sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd miután jól megpuhult, kockára vágjuk és a megpárolt medvehagymával összekeverjük.
Mind köretként, de akár még önmagában is finom, érdemes megkóstolni!