Barion Pixel
Medvehagymás krumpli

Mi sem egyszerűbb a medvehagymaszezon kellős közepén, mint a világ legegyszerűbb receptjét elkészíteni, a jól bevált burgonyából egy rendkívül gyors, medvehagymás krumplit készíteni.

A minap a medvehagyma krémleves készítése közben jutott eszembe -miközben a medvehagyma párolódott- hogy ezt feltétlenül ki kellene próbálni a krumplival együtt is.

Medvehagymás krumpli hozzávalók:

-1 csokor medvehagyma

-5-6 szem burgonya

-2 evőkanál olívaolaj

-só

Medvehagymás krumpli elkészítése:

Megmossuk és felaprítjuk a friss medvehagymát, majd kb. 2 evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük, míg kellően puha nem lesz és jól kiadja az aromáját.

Közben sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd miután jól megpuhult, kockára vágjuk és a megpárolt medvehagymával összekeverjük.

Mind köretként, de akár még önmagában is finom, érdemes megkóstolni!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek