Tápláló téli zöldségeink egyikeként, az egyik legegészségesebb ételünk lehet a gyönyörű színű nyers lilakáposzta, mely rendkívül finom és jól harmonizál az alábbi néhány, igen egyszerű friss alapanyaggal.
Hozzávalók:
1 kisebb fej nyers lilakáposzta
1 kisebb fej lilahagyma
1db növényi tejszín
1 csapott evőkanál olívaolaj
kb. 3 teáskanálnyi mustár -ízlés kérdése
kb. 2 evőkanál alma- vagy balzsamecet
kevés citromlé
(1 teáskanál méz) -opcionális
só, bors -ízlés szerint
(kevés darált dió vagy kb. 2 evőkanálnyi szezámmag)
Nyers lilakáposzta saláta elkészítése:
A vékony csíkokra darabolt hagymát és a káposztát egy tálba teszem.
/Amennyiben enyhébb hagymaízre vágyunk, a felszeletelt lilahagyma esetleg le is forrázható, mely így is nagyon finom, viszont kevésbé marad intenzív az aromája/
Egy másik kis tálban kikeverem a növényi tejszínt kevés olívaolajjal, a mustár, méz, só, bors, kevés citromlé elegyével, majd ráöntöm a tálban lévő felszeletelt káposztára.
Ámbár önmagában is rendkívül finom, de szinte bármilyen feltéttel tálalható, a képen laktózmentes grillsajttal látható, de a növényi sajt is kiváló erre a célra.
Jó étvágyat!
Ha a lilakáposzta egyéb elkészítési módjai is érdekelnek, keresd fel az alábbi oldalt:
https://www.mindmegette.hu/receptlista/hozzavalok/lilakaposzta/