Barion Pixel

Nyers lilakáposzta saláta /vegán módon/

Nyers lilakáposzta saláta

Tápláló téli zöldségeink egyikeként, az egyik legegészségesebb ételünk lehet a gyönyörű színű nyers lilakáposzta, mely rendkívül finom és jól harmonizál az alábbi néhány, igen egyszerű friss alapanyaggal.

Hozzávalók:

1 kisebb fej nyers lilakáposzta

1 kisebb fej lilahagyma

1db növényi tejszín

1 csapott evőkanál olívaolaj

kb. 3 teáskanálnyi mustár -ízlés kérdése

kb. 2 evőkanál alma- vagy balzsamecet

kevés citromlé

(1 teáskanál méz) -opcionális

só, bors -ízlés szerint

(kevés darált dió vagy kb. 2 evőkanálnyi szezámmag)

Nyers lilakáposzta saláta elkészítése:

A vékony csíkokra darabolt hagymát és a káposztát egy tálba teszem.

/Amennyiben enyhébb hagymaízre vágyunk, a felszeletelt lilahagyma esetleg le is forrázható, mely így is nagyon finom, viszont kevésbé marad intenzív az aromája/

Egy másik kis tálban kikeverem a növényi tejszínt kevés olívaolajjal, a mustár, méz, só, bors, kevés citromlé elegyével, majd ráöntöm a tálban lévő felszeletelt káposztára.

Ámbár önmagában is rendkívül finom, de szinte bármilyen feltéttel tálalható, a képen laktózmentes grillsajttal látható, de a növényi sajt is kiváló erre a célra.

étvágyat!

Ha a lilakáposzta egyéb elkészítési módjai is érdekelnek, keresd fel az alábbi oldalt:

https://www.mindmegette.hu/receptlista/hozzavalok/lilakaposzta/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek