Pirított, kandírozott uborka

Pirított, kandírozott uborka

Pirított, kandírozott uborka, ez az enyhén savanykás ételkülönlegesség Franciaországból ered. Először próbáltam ki, de egészen biztosan nem utoljára, hiszen egyedien édeskésen savanykás, hűsítően könnyű ízvilága mindenkivel megszerettette magát.

Pirított, kandírozott uborka hozzávalók:

  • 30 dkg kígyó v. fürtös uborka /héjastól/
  • 1 evőkanálnyi laktózmentes vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8dkg gyümölcscukor vagy méz
  • 0,5 cl konyak
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál almaecet- ízlés szerint

Pirított, kandírozott uborka elkészítése:

A vajat addig hevítjük, míg savómentes lesz és csak a zsiradék marad.

Beleteszünk két evőkanál fruktózt vagy nyírfacukrot, melyet aranybarnára pirítunk.

Ebbe a karamellbe beletesszük a nagyon vékony karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk.

A kb 6cm-es csíkokra, ill. hasábra vágott uborkát beletesszük és mielőtt még vizet engedne, beleforgatjuk, rányomjuk a citromot és a forró konyakot vagy a flambírszeszt.

Mindezt gyufával meggyújtjuk és tálaljuk., majd enyhén sózzuk.

Kellő fantáziával köretként, ill. annak kiegészítéseként is számtalan ételhez kiválóan passzol.

Jó kísérletezést és annál jobb étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?