Megérkezett a késő tavasz egyik nagy kedvence, a friss, ropogós spárga. A rövid, néhány hétig tartó szezonja végett, ajánlatos élni az évszak adta lehetőséggel..
A múlt héten vacsorára készítettem ezt a gyors finomságot.
Spárgás rizottó sárgarépával hozzávalók:
- 1 csokor zöldspárga
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2-3db sárgarépa
- 2 ek. laktózmentes vaj
- 35dkg kerekszemű rizottó rizs
- 1,5dl fehérbor
- 1 db zöldségleves kocka
- reszelt parmezán sajt
- só, bors
Spárgás rizottó sárgarépával elkészítése:
A rizst zöldség alaplében lassú lángon feltesszük főni, miközben a sárgarépát és a spárgát -akár felé helyezve- egy párolóedényben ropogósra párolom.
A felvágott hagymát vajban üvegesre dinsztelem és amint elkészült a rizs, a fehérbor hozzáadásával mindezt még néhány percig főzöm, majd a spárgával együtt mindezt összekeverem.
Reszelt parmezánnal, esetleg egy kis apróra vágott petrezselyemmel tálalom. Adott esetben egy pohár chardonnay mennyeien harmonizál vele..
Jó étvágyat!