Barion Pixel

Spárgás rizottó sárgarépával

spárgás rizottó

Megérkezett a késő tavasz egyik nagy kedvence, a friss, ropogós spárga. A rövid, néhány hétig tartó szezonja végett, ajánlatos élni az évszak adta lehetőséggel..

A múlt héten vacsorára készítettem ezt a gyors finomságot.

Spárgás rizottó sárgarépával hozzávalók:

  • 1 csokor zöldspárga
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2-3db sárgarépa
  • 2 ek. laktózmentes vaj
  • 35dkg kerekszemű rizottó rizs
  • 1,5dl fehérbor
  • 1 db zöldségleves kocka
  • reszelt parmezán sajt
  • só, bors

Spárgás rizottó sárgarépával elkészítése:

A rizst zöldség alaplében lassú lángon feltesszük főni, miközben a sárgarépát és a spárgát -akár felé helyezve- egy párolóedényben ropogósra párolom.

A felvágott hagymát vajban üvegesre dinsztelem és amint elkészült a rizs, a fehérbor hozzáadásával mindezt még néhány percig főzöm, majd a spárgával együtt mindezt összekeverem.

Reszelt parmezánnal, esetleg egy kis apróra vágott petrezselyemmel tálalom. Adott esetben egy pohár chardonnay mennyeien harmonizál vele..

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek