Barion Pixel

Spárgás spagetti hollandi mártással és cukkinivel

Spárgás spagetti hollandi mártással és cukkínivel

A késő tavasz egyik slágere a roppanós spárgás spagetti az elmaradhatatlan hollandi mártással, mely cukkinivel és kevés paradicsommal vegyítve, a szezon egyik legnagyobb kedvencévé vált.

Spárgás spagetti hozzávalók:

1 csokor zöldspárga

1 db cukkini

2db friss paradicsom

1 kisebb fej vöröshagyma

1db laktózmentes vaj

4db tojássárgája

1cs. gluténmentes spagetti

fél citrom leve

olívaolaj

só, bors, (szárított jalapeno paprika)

A spárgás spagetti elkészítése:

A spárga fás, alsó részét kb /2-3cm/ levágom, és forrástól számított, kb 10-15 percig főzöm, vagy párolom, majd ha már kellően megpuhult de enyhén roppanós maradt, kb 1-2 cm-es darabokra aprítom fel.

A hagymát kockákra vágom, majd kevés olívaolajban megpirítom és hozzáadom a szintén kockára vágott cukkinit, és együtt pirítom tovább, majd egy kevés vízzel felöntve puhára párolom és hozzáadom a felszelt paradicsomot és só-borssal ízesítem.

A spagettit megfőzöm, hozzáadom a zöldségeket és finoman összekeverem a hollandi mártással.

A hollandi mártás elkészítése:

A vajat folyékonnyá hevítem, majd 4db tojás sárgáját kb. 1 evőkanál vízzel hígítva, habosra keverek.

Egy vizet forraló edény tetejére helyezem a keverőedényt és finom, folytonos habosító kevergetés mellett, apránként csepegtetve a tojásba keverem az olvasztott vajat. Só, borssal és egy fél citrom levével ízesítem.

Próbáld ki te is, étvágyat!

Egy korábbi, ehhez hasonló rizottó recept:

https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/spargas-rizotto-sargarepaval/

A spárga előnyei, jótékony hatásáról:

https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/felgyorsitja-az-emesztest-jot-tesz-az-idegeknek-ezert-egyen-sok-spargat/bvjx92w

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek