Barion Pixel

Vegán cukkinikrémleves zellerrel

Vegán cukkinikrémleves zellerre

Mivel hogy nincs is finomabb a hideg napokon egy forróan krémes, mégis rendkívül könnyű levesnél, így bármely szezon nagy kedvenceként készíthető el a vegán cukkinikrémleves, azúttal a jól bevált zellerrel, mely rendkívüli pikantériát kölcsönöz mindennek..

Hozzávalók:

2 db közepes méretű cukkini

1 nagyobb zeller fele

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3-4 evőkanál olívaolaj – (kókuszzsír)

1 db. rizs-zab v. mandulatejszín (fele)

1 zöldségleves kocka -opcionális

só, bors

kevés rozmaring

/némi chilipor/

A vegán cukkinikrémleves elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, majd ráteszem a felkockázott zöldségeket és együtt pirítom tovább.

Ráöntök annyi vizet, mely éppen elfedi és kellően puhára főzöm.

Mielőtt teljesen megfőtt, finoman hozzáadok kb. fél doboz növényi tejszínt, kellően megfűszerezem és a tűzről levéve, botmixerrel krémesre keverem.

Majd tálalásra készen, akár pirított zsemlekockákkal is tálalható a fenséges vegán cukkinikrémleves,

étvágyat!

Ha netán további cukkinireceptre vágysz, az alábbi oldalon kedvedre válogathatsz!

https://cukkinireceptek.hu/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek