Mivel hogy nincs is finomabb a hideg napokon egy forróan krémes, mégis rendkívül könnyű levesnél, így bármely szezon nagy kedvenceként készíthető el a vegán cukkinikrémleves, azúttal a jól bevált zellerrel, mely rendkívüli pikantériát kölcsönöz mindennek..
Hozzávalók:
2 db közepes méretű cukkini
1 nagyobb zeller fele
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olívaolaj – (kókuszzsír)
1 db. rizs-zab v. mandulatejszín (fele)
1 zöldségleves kocka -opcionális
só, bors
kevés rozmaring
/némi chilipor/
A vegán cukkinikrémleves elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, majd ráteszem a felkockázott zöldségeket és együtt pirítom tovább.
Ráöntök annyi vizet, mely éppen elfedi és kellően puhára főzöm.
Mielőtt teljesen megfőtt, finoman hozzáadok kb. fél doboz növényi tejszínt, kellően megfűszerezem és a tűzről levéve, botmixerrel krémesre keverem.
Majd tálalásra készen, akár pirított zsemlekockákkal is tálalható a fenséges vegán cukkinikrémleves,
jó étvágyat!
Ha netán további cukkinireceptre vágysz, az alábbi oldalon kedvedre válogathatsz!