Barion Pixel

Vegán karfiolkrémleves növényi tejszínnel

Vegán karfiolkrémleves

Mi mást is kezdhetnénk egy közepes méretű, gyönyörű karfiollal a még mindig hideg, télies napokon, mint hogy egy forró vegán karfiolkrémlevessel vigasztalódjunk a hideg napokért..?

Hozzávalók:

1 közepes méretű karfiol

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

kb. fél doboz növényi tejszín /ízlés szerint/

3-4 evőkanál olívaolaj

(egy zöldségleves kocka) -opcionális

só, bors

szerecsendió

chilipor

Vegán karfiolkrémleves elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, majd ráteszem a levágott szárú, rózsáira szedett karfiolt és együtt dinsztelem tovább.

Leöntöm annyi vízzel mely éppen elfedi, és kellően puhára főzöm.

Miután már majdnem teljesen készre főtt, lassan belekeverem a risztejszínt, majd sózom, borsozom és teszek hozzá kevés szerecsendiót és esetleg némi chiliport a pikantéria kedvéért.

Botmixerrel kellően krémesre keverem..

Azonnal tálalásra kész a mennyei vegán karfiolkrémleves,

egészségünkre!

Ha további könnyű, vegetáriánus receptre vágysz, látogass el az alábbi oldalra:

http://vegetarianusreceptek.hu/recept/karfiol

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek