Mi mást is kezdhetnénk egy közepes méretű, gyönyörű karfiollal a még mindig hideg, télies napokon, mint hogy egy forró vegán karfiolkrémlevessel vigasztalódjunk a hideg napokért..?
Hozzávalók:
1 közepes méretű karfiol
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. fél doboz növényi tejszín /ízlés szerint/
3-4 evőkanál olívaolaj
(egy zöldségleves kocka) -opcionális
só, bors
szerecsendió
chilipor
Vegán karfiolkrémleves elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, majd ráteszem a levágott szárú, rózsáira szedett karfiolt és együtt dinsztelem tovább.
Leöntöm annyi vízzel mely éppen elfedi, és kellően puhára főzöm.
Miután már majdnem teljesen készre főtt, lassan belekeverem a risztejszínt, majd sózom, borsozom és teszek hozzá kevés szerecsendiót és esetleg némi chiliport a pikantéria kedvéért.
Botmixerrel kellően krémesre keverem..
Azonnal tálalásra kész a mennyei vegán karfiolkrémleves,
egészségünkre!
Ha további könnyű, vegetáriánus receptre vágysz, látogass el az alábbi oldalra:
http://vegetarianusreceptek.hu/recept/karfiol