Barion Pixel

Vegán madártej mandulatejjel /tojással/

Vegán madártej mandulatejjel

A vegán madártej mandulatejjel és ezúttal tojással, az egyik legbűntelenebb édes élményeim egyike..

Hozzávalók:

1,5 l mandulatej /rizs v. zabtej/

4 tojás vagy /Rama növényi tejszín habbá verve/

kb. 10 dkg. xilit vagy eritrit /gyümölcscukor/

1 vaniliarúd v. annak őrleménye

1-2 evőkanál keményítő

csipetnyi só

/reszelt citromhéj v. csokireszelék/

A vegán madártej mandulatejjel elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval vagy porcukorral kemény habbá verjük.

A tejet felforraljuk, a habot egy evőkanál segítségével 1-2 percig a forró tej tetejére téve, majd azt átforgatva ‘megfőzzük’.

Az így előfőzött habot egy külön tálba helyezzük.

A tojássárgát a cukorral kellemesen habosra keverjük, de még mielőtt a tejhez önteném, 1-2 evőkanál meleg tejet lassan a tojáshoz keverünk, hogy szokja a hőkülönbséget és ne ugorjon össze, amikor hirtelen az egészen forró tejhez keverjük. Majd ezek után már finoman hozzákeverhetem az elkészült tejhez, melyet még vaniliarúddal, vagy vaniliaporral izesítek.

A kellemes sűrűség kedvéért, néhány evőkanál keményítőt kevés hideg vízzel összekeverek, majd hozzáadom az elkészült ‘alapléhez’, melyet csak 1-2 percig főzhetek, nehogy elveszítse kellően sűrítő hatását.

Tálalásnál a tetejét meghinthetem némi kezeletlen héjú citrom héjával, mely kellően fanyar ízzel gazdagítja az édességet, de akár csokireszelékkel is változatosabbá tehetjük a vegán madártejet /mandulatejjel/.

Könnyű és mennyei, egészségünkre!

https://www.upfieldprofessional.com/hu-hu/termekek/rama-cremefine-31

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek