Barion Pixel

Zöldségragu mogyorószószban

Zöldségragu mogyorószószban

Zöldségragu mogyorószószban hozzávalók:

2db közepes cukkini

6 szál sárgarépa

2db pak choi, vagy egy kisebb kínai kel

6 gerezd fokhagyma

kisebb darab gyömbér

4 evőkanál szójaszósz /Tamari -gluténmentes/

1 evőkanál méz

kb. 3 evőkanálnyi, 100%-os higítatlan, natúr mogyorószósz

4 evőkanál rizstejszín

szezám- vagy olívaolaj

A zöldségragu mogyorószószban elkészítése:

A felaprított fokhagymát kevés olajban, wok-ban megpirítom /én adtam még hozzá egy hűtőben talált, fél fej vöröshagymát is/

Hozzáadom a szintén felaprított sárgarépát, melyhez néhány perc pirítás után adhatok kevés vizet, hogy jobban átpárolódjon, majd hozzáadom a cukkinit, és röviddel az ízesítés elkezdése előtt a kínai kelt, mely rendkívül gyorsan átpárolódik.

Ízlés szerint reszelek bele kevés gyömbért, melytől még pikánsabbá válik az étel.

Meghintem szójaszósszal, hogy abban is kellően átpuhuljanak a zöldségek, adok hozzá egy kevés mézet, majd amikor már majdnem teljesen elkészült, hozzákeverem a natúr mogyorószószt és a növényi tejszínt, adhatok hozzá kevés chilit.

Néhány perces forralás után, ha szükséges sóval vagy szójaszósszal ízesítem és -ez esetben- barnarizzsel tálalom az így elkészült, különleges ragut.

Próbáld ki te is a zöldségragut mogyorószószban, garantált sikere lesz!

Jó étvágyat!

Egy hasonló, mogyorószósszal készült tofu recept korábbról:

Ha további mogyorószósz receptre vágysz, ide érdemes ellátogatni:

https://gretakonyhaja.reblog.hu/mogyoroszoszos-kelbimbo-piritott-szezammaggal

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek