Zöldségragu mogyorószószban hozzávalók:
2db közepes cukkini
6 szál sárgarépa
2db pak choi, vagy egy kisebb kínai kel
6 gerezd fokhagyma
kisebb darab gyömbér
4 evőkanál szójaszósz /Tamari -gluténmentes/
1 evőkanál méz
kb. 3 evőkanálnyi, 100%-os higítatlan, natúr mogyorószósz
4 evőkanál rizstejszín
szezám- vagy olívaolaj
A zöldségragu mogyorószószban elkészítése:
A felaprított fokhagymát kevés olajban, wok-ban megpirítom /én adtam még hozzá egy hűtőben talált, fél fej vöröshagymát is/
Hozzáadom a szintén felaprított sárgarépát, melyhez néhány perc pirítás után adhatok kevés vizet, hogy jobban átpárolódjon, majd hozzáadom a cukkinit, és röviddel az ízesítés elkezdése előtt a kínai kelt, mely rendkívül gyorsan átpárolódik.
Ízlés szerint reszelek bele kevés gyömbért, melytől még pikánsabbá válik az étel.
Meghintem szójaszósszal, hogy abban is kellően átpuhuljanak a zöldségek, adok hozzá egy kevés mézet, majd amikor már majdnem teljesen elkészült, hozzákeverem a natúr mogyorószószt és a növényi tejszínt, adhatok hozzá kevés chilit.
Néhány perces forralás után, ha szükséges sóval vagy szójaszósszal ízesítem és -ez esetben- barnarizzsel tálalom az így elkészült, különleges ragut.
Próbáld ki te is a zöldségragut mogyorószószban, garantált sikere lesz!
Jó étvágyat!
Egy hasonló, mogyorószósszal készült tofu recept korábbról:
Ha további mogyorószósz receptre vágysz, ide érdemes ellátogatni:
https://gretakonyhaja.reblog.hu/mogyoroszoszos-kelbimbo-piritott-szezammaggal