Barion Pixel
Keresés

Mi a japán nők ősi szépségtitka?

Mi a japán nők ősi szépségtitka?

A mesés Ázsia országait megjárva, különösképp Japánban, valahogy mindig valódi csodálat fogott el a helyiek bőrét illetően, hogy vajon mi lehet a japán nők ősi szépségtitka.

Mindazé a titoké, mely túl van a földrajzi adottságokon és a genetikán.

E rejtélyes ország ősi kultúrája már igen távol került a mai modern japán élettől, mégis úgy vélem, hogy az Amerikához való felzárkózáson kívül, ez adja az igazi Japán értékét és határozza meg a jövőjét.

Míg Tokió szűk és annál magasabbra törő utcái valósággal beszorítanak, addig a mesés vidék és az azt körül ölelő buja természet elvarázsolt birodalmában, életre kel a múlt és szárnyra kap lélek.

Ebben a közegben igazán inspiráló csak keresni a tudást, mely már szinte felér egy kisebb újjászületéssel, elmélyülni abban, ami a Felkelő Nap Országában oly magától értetődőnek hat.

Korábban már írtam a reggeli vízivás ősi japán módszeréről -mellyel jómagam is a reggeleket indítom, hiszen tudom, hogy a kifogástalan bőr elsősorban a belső hidratáltsággal és a tápanyagbevitellel indul.

https://napimuzsa.hu/eletmod/melyik-a-reggeli-vizivas-osi-japan-modszere/

Tudjuk, hogy az általunk ismert nagymértékű hal, alga, a tofun és a zöldteán kívül, a rizsnek jut még komoly szerep a mindennapokban, azé az általunk is ismert alapvető élelmiszeré, melynek sokszor fogalmunk sincs a testünk és azon felül pedig a bőrünkre gyakorolt, nem mindennapi hatásáról.

Ez az alapvető csodaélelmiszer bővelkedik számtalan, a testünk számára oly hasznos vitamin- és tápanyagban, miáltal már tudatosan is az egyik legkedveltebb ételemmé avanzsálódott számomra.

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/rizs_az_egeszseges_tapanyagbomba/20080111071729https://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/rizs_az_egeszseges_tapanyagbomba/20080111071729

Az is egyre köztudottabb, hogy amint belül, úgy kívül, azaz a bőrünkre kenve is rendkívül hasznosak tudnak lenni a különösen egészséges, tápláló gyümölcsök, zöldségek, vagy ez esetben gabonák.

A szépségre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően, az ázsiai bőrápolás elsőszámú elixírje, mely különböző formában tudja a táplálni bőrünket, megőrizve általa selymes, hibátlan finomságát.

A világ egyik legegyszerűbb bőrtáplálója a főtt rizs, azaz a puhára főtt rizsből lehetőleg még melegen tegyünk az arcunkra – legalább egy félórán át érdemes a bőrön hagyni -ha időnk és türelmünk engedi, akár dörzsöljük át vele a test egészét is- melynek eredményeképp egy újjászületett, lágy tapintású bőrt kapunk.

Ha pedig fokozni szeretnénk a hatást, felkenés után érdemes néhány percre forró gőz fölé hajolni, hogy a hő hatására a bőr pórusainak kitágulásával, a hatóanyagok még mélyebbre hatolhassanak.

Egyik nagy kedvencem a rizsdara, vagy a valamivel finomabb szemcséjű rizsliszt, melyből önmagában, vagy akár olajjal elkeverve is kiváló polírozó bőrradír nyerhető ki és amiért a bőrünk is rajongani fog. Ajánlatos még, akár némi durvább szemű sót is hozzákeverni, ami igazi bőrelixírként funkcionál, melyet a só auratisztító hatása is fokoz.

A másik változata, az akár tonikként is kiváló hatással bíró rizsvíz, mely a megmosott és néhány napra beáztatott nyers rizsből nyerhető ki, melynek szintén többféle verziója és elkészítési módja létezik és ha már a bőr, a hajunkat se hagyjuk ki kiváltságos hatásai alól.

/Kipróbáltam és részemről a hajmosást ugyan nem helyettesíti, de a haj kiegészítő kezelésére valóban kiváló/

https://vitaminshop.hu/rizsvizzel-apold-a-hajad-a20493?fbclid=IwAR3ooJKt86KZ-d_1lIh2bm-efkYSbm3XlVAyDil-XYlwXLOu15znVLo5uWchttps://vitaminshop.hu/rizsvizzel-apold-a-hajad-a20493?fbclid=IwAR3ooJKt86KZ-d_1lIh2bm-efkYSbm3XlVAyDil-XYlwXLOu15znVLo5uWc

Mindezen kívül, e fentiekhez hasonló elkészítési móddal készíthető, hidratáló- frissítő arcvíz nyerhető ki, ha ebbe a néhány napi áztatással kinyert rizsoldathoz némi zöldtea levelet, vagy a legjobb, ha porrá őrölt friss zöldteát keverünk.

Majd mindezt a hűtőbe téve, a nyár egyik legnagyszerűbb hidratáló folyadékát kapjuk, melyet egy fújó edénybe téve, naponta többször is az arcra fújkálhatunk. Mindez a hűtőben 4-5 napon át tartható..

Magas antioxidáns hatásának hála, a bőrünk garantáltan imádni fogja..

Ezúttal csak a legalapvetőbb receptekről tettem említést, mely némi kreativitással mi magunk is kísérletezve, különféle receptekkel fokozhatjuk és gazdagíthatjuk a természet e legalapvetőbb és magától értetődő, mégis különleges ajándékát, a japán nők ősi szépségtitkát.

Sok sikert, jó kísérletezés és szépülést mindannyiunknak!:))

Várom továbbá az eredményeket, visszajelzéseket és az egyedi élményeket e csodaszerrel kapcsolatban, ha időd engedi és kedvet kapsz hozzá, írd meg nekem bátran!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek