Barion Pixel
Keresés

A rendíthetetlen önbizalom 7+1 lépése

A rendíthetetlen önbizalom 7+1 lépése

Egészen biztos, hogy nincsen életterület, ahol ne bírna számottevő jelentőséggel a rendíthetetlen önbizalom és a magabiztosság, hogy vígan és könnyedén vehessük, az élet nem éppen mindig könnyű játékát.

1. Mindehhez az első és legfontosabb, a magunkkal szemben lévő, minden önáltatástól mentes, belső és mély őszinteség.

Számtalanszor hallhattuk már, de ha jobban belegondolunk, igazán mély jelentőséggel bír a néha akár fájdalmas, de sokkal többet ígérő szembenézés, vagy őszinteség, mely nélkül lehetetlen a továbblépés, a valódi fejlődés.

Miről ismerszik fel, ha őszinték vagyunk önmagunkhoz?

Akkor indul el csak a varázslat, a dolgok könnyedén kezdenek áramlani körülöttünk és egyszer csak a legjobb helyen és időben találjuk magunkat, minden olyan könnyed, egyszerű és magától értetődővé válik, élvezzük az életet.

Amikor a döntéseinket az értékrendünk, tehetségünk, intuíciónk és a szenvedélyünk mentén hozzuk meg, a legjobb úton járunk.

2.Vegyük komolyan az énidőt!

Bár ez sem igazán új, de ha időről-időre a számunkra fontos, feltöltődést adó cselekedeteinket egyedül végezzük, azt az igazán magabiztos emberek már régóta alkalmazzák.

Legyen szó akár egy jó film megnézéséről, futásról vagy meditációról, ez soha nem lehet elveszett idő, hiszen amit magunkba fektetünk, az többszörösen is megtérül, mert nem elfelejtendő, hogy egy életen át építjük magunkat, így mindez segíti a valós céljaink felé való haladást.

3. Ne vegyünk mindent magunkra!

Senkit nem kímél az üzleti világ, annak rengeteg buktatójával, ahol számtalanszor hibázunk, kritika ér, elesünk, majd felkelünk, és nem is mindig tudjuk kontrollálni a helyzetet, de az viszont megválasztható, ahogy a dologra reagálunk.  

Teljesen mindegy, hogy mi ér, a lényeg az, hogy nem vehetjük mindezt túl komolyan ahhoz, hogy gond nélkül haladjunk tovább és előre az útunkon.

4. Fontos a pozitív szokások kialakítása.

Ha van bárminnemű, megnyugtató, felfrissítő trükkünk egy-egy nehéz, stresszes helyzet előtt, /légzés, önszuggeszció, vizualizáció, jegyzetelés, naplóírás,stb./alkalmazzuk bátran, segítsünk magunkon, hogy sokkal könnyedebben vehessük az akadályokat.

5. Megerősítő kérdések felvetése

Fontos szerepe van időnként az önmagunknak való, megfelelő kérdések felvetésének, mint pl:

Ahelyett, hogy azon keseregnénk, hogy miért pont velünk történik mindez, célravezetőbb azt kérdezni, hogy mi az, aminek örülhetek és aminek adott esetben még hálát is adhatok?

Biztosan találunk számtalan dolgot magunk körül, melyet egyébként oly magától értetődő természetességgel vennénk.

6. Tudjunk Nem-et mondani, ha szükségét érezzük.

Ez sem újkeletű dolog, de ha mi nem állunk ki a saját terveink, számunkra fontos dolgok mellett, a világ nem fogja ezt megtenni értünk, sokkal inkább kedvére, madzagon rángat minket és mindig jobban fogja tudni helyettünk, hogy mit kellene tennünk.

Nem-et mondani nem könnyű, viszont felszabadító és egészséges.

Akinek helyén az önbizalma, könnyedén adja a külvilág tudtára azt, hogy egyéb, számára fontos dologra kell fókuszálnia és teszi mindezt oly magáétól értetődő természetességgel, hogy még csak sértődésre sem adhat okot a környezetének.

7. Legyünk tisztában az erősségeink- és a gyengéinkkel egyaránt.

Ez nem más, mint a kellő önismeret része, melynek alapja, hogy otthonosan mozogjunk az adottságainkon belül, hogy mindezt az előnyünkre fordíthassuk.

A tehetségünkre fókuszáljunk, míg a gyengéinkből akár még erőt is meríthetünk.

Érdemes néha, egy reális kritikai érzékkel bíró, őszinte barátot és-vagy egy családtagot megkérdezni, mindig tanulhatunk valami újat saját magunkról (is).

8. Segítsünk másokon!

Sajnos az iskolarendszernek is köszönhetően, az emberiség jórésze mindmáig egy folytonos versengésben éli az életét, ahol a farkastörvényekhez méltán, a saját önös érdekeit szem előtt tartva, könnyedén átgázol egymáson.

Ez egy rendkívül fárasztó állapot, melyben soha nem lel nyugalomra az, aki így él.

Nincs szükség folytonos versengésre, és állandó harcra, hiszen ebből hosszútávon nem lehet győztesen kikerülni.

Talán csak nincsenek tisztában az univerzális törvényekkel, hogy szükségtelen a folytonos harc, hiszen ha ez a hozzáállás megszűnik- bármily hihetetlennek is tűnik- a bőségből fakadó végtelenség folytán, semmiről nem maradunk le, mindenki learathatja a maga gyümölcsét.

Minden szempontból sokkalta hálásabb és kifizetődőbb, ha inkább azt vesszük észre, hogyan segítsünk másokon és egymáson.

Többek közt ez a boldogság és az a biz. rendíthetetlen önbizalom egyik legfőbb alapja, ahol már egészen új értékek születnek, érdemes hát tenni egy próbát..!

https://napimuzsa.hu/eletmod/az-erzelmi-ellenallo-kepesseg-3-fo-ismerve/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek