Barion Pixel
Keresés

Hogyan győzhető le a vírus néhány nap alatt?

Hogyan győzhető le a vírus néhány nap alatt?

Diagnózis:

Furcsa egy világot élünk mostanság, bár jómagam amennyire lehet, távol tartom magam a- talán még a vírusnál is fertőzőbb hírektől- és amikor épp jókedvűen megfeledkeznék e ránk nehezedő realitásról, hirtelen felocsúdva azon tűnődöm, hogy maszkos emberek rohangálnak mindenütt, és amolyan sci-fibe illő jelenetek tanúi lehetünk nap mint nap.

Mindez 2020 a maga szürreális valóságában, lassan mégis elfogadjuk és megtanulunk együtt élni ezzel az ‘újhullámmal’, mely várhatóan végig söpör majd a Föld nevű bolygón.

Megoldás:

A minap épp dr Kovács László phd. biológiai konzultánssal beszéltem telefonon, aki számomra egy új, de hallomásból és látványával mégis ismert, elég népszerű, de annál egyszerűbb gyógynövénynek számító ázsiai fűszernövényre, a csillagánizsra hívta fel a figyelmemet, mely összetett jótékony hatásának köszönhetően, mindennemű influenza és vírus egyik legkiválóbb megelőző- és ellenszere lehet.

Miközben beszéltünk, azonnal rájöttem, hogy ez az oly dekoratív, dél- ázsiai örökzöld növény, csillagalakú termésével leggyakrabban az adventi koszorú díszeként, forraltborokban és egyéb ételekben találkoztam már vele.

Már a XVI. század Európájában is használt különleges növényt kezdetben elsősorban gasztronómiai célokra használhatták, mely az ánizshoz hasonló, pikáns illat- és ízvilága az ’anethol’ nevű vegyületnek köszönhető és mai napig különféle szószok és mártások egyik legkiválóbb ízesítője. Remekül harmonizál a gyömbér, a fahéj, szegfűszeg, az édeskömény és egyéb pikáns, a vietnámi, kínai és indiai, egyéb fűszernövényekkel.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Csillag%C3%A1nizs

Mindemellett a francia konyha által is igen kedvelt fűszernek jelentős szerepe van az abszint betiltása utáni idők új múzsájának, a Provence környékéről híres, francia ’pastis’ likőr ánizsos ízvilágában.

A hagyományos kínai orvoslás kb. 3000 éve előszeretettel használja különféle emésztési rendellenességek és antibakteriális hatása végett, különböző fertőzéses megbetegedések kezelésére, illetve köptető hatása révén az egyik legnagyszerűbb köhögéscsillapító növényként is tartják számon.

Egy svájci gyógyszergyár állítólag rendszerint előszeretettel vásárolja fel a csillagánizs import jókora százalékát, mely még számomra is ígéretesen hangzik még akkor is, ha részemről nem túl erős a hit a mesterségesen előállított gyógyszerek jó részében.

Nem utolsósorban afrodiziákumként is az egyik legközkedveltebb fűszerek egyike, mely az ősi gyógyászatban szintén nagy múltra tekint vissza.

Vissza térvén a Kovács doktorral történő beszélgetéshez -aki külön említette- hogy e legújabb típusú influenza-szerű megbetegedés esetén- mint a Covid- a néhány napon belüli gyógyulásokkal szintén nagyszerű eredményeket produkált, így két héten belül már itthon is szabadalmaztatják mindezt.

Bár akinek kétségei támadnának a természetesen előállított táplálékkiegészítőkkel szemben, az áldásos hatásairól eleinte akár maga is meggyőződhet egy jó tea, vagy forraltbor formájában, melynek úgyis a legnagyobb szezonját éljük.

Mindemellett meggyőződésem, hogy azzal a bizonyos francia ’pastis’-sal sem hibázhatunk nagyot, de alkalmanként talán még néhány cent jó minőségű, igazi pálinkával sem nyúlhatunk mellé, ha már mindenáron vírust irtunk..

https://napimuzsa.hu/termek/csillaganizs-virusolo-kapszula/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek