Barion Pixel
Keresés

Hogyan nyerjük el az előttünk álló hetet..?

Hogyan tervezzük meg a hetet, hogy nyerhessünk..?

Örökzöld a kérdés, hogy hogyan tervezzük meg a hetet és kerüljünk közelebb az álmainkhoz, avagy miként is állítsuk fel helyesen a céljainkat..?

Még javában tombol a nyár és a nagy pihenések közepette, a jelen és a jövőbeni életünk megkönnyítése -és az álmaink elérése érdekében, érdemes az alábbi apróságok némelyikét beépíteni a napi időbeosztásba.

Miként az emberek többségének mindmáig nehézséget okoz az elengedhetetlen és hatékony célkitűzés, melyen sokszor áll vagy bukik a siker maga, íme néhány jó-tanács, ez olykor kritikus témát illetően:

Kezdjük az alapoktól: az első és legfontosabb feladat az előttünk álló hét teendőinek a listáját felállítani, összeírni mindazt, ami ránk vár és amit szeretnénk elvégezni arra a hétre.

Írjunk le mindent, ami fontos a számunkra, ne hagyjunk ki semmit.

Akár már vasárnap, de legkésőbb hétfőn állítsuk be magunknak- és egyúttal saját magunkat arra az ún. pénteki befejező tervre, amelyben kijelöljük, hogy péntek este 6-ig végzünk a heti teendőink listájával.

Meglátjuk majd, hogy kimondottan felemelő érzés lesz, a végén jólesően hátra dőlve kipipálni őket egytől-egyig, melytől már a jól kiérdemelt hétvége is édesebb lesz.

Érdemes az öt legfőbb célunkat kiemelni, majd mindezeket al-teendőkre bontva, lépésről-lépésre leírni.

A tervezés folyamatának egészét a legnagyobbakkal ajánlott kezdeni, ahol listázva tűntetjük fel magunknak a hőn áhított legfőbb célokat, melyekre szenvedélyesen vágyunk.

Például az én saját fő célom egyike, hogy befejezzem a könyvemet, melyet különböző al-teendőkre bontva írok le, azaz összeírom az ehhez szükséges tettek listáját, mellyel megvalósulhat mindez, mint pl: szerkesztés, tördelés, nyomda stb. -melyhez végül egy általam kitűzött befejezési dátumot is hozzárendelek- még ha mindez nem is feltétlenül reális, mégis rendkívül fontos eleme a későbbi megvalósulásnak.

Saját dolgunk megkönnyítése végett, érdemes különféle emlékeztetőket beiktatva -akár a telefont beállítani- hogy még véletlenül se feledkezzünk meg a legfőbb teendőkről.

A lényeg, hogy napi szinten tegyük az ennek érdekében szükséges lépéseket, hogy úgymond folytonos ’mozgásban’ legyünk és meglegyen a kellő lendületünk.

Bizonyára mindnyájan észrevettük már, hogy a dolgok akkor alakulnak igazán jól, amikor a lendület árama magával ragad minket, amikor egymás után pipálhatjuk ki a ránk váró feladatokat, mely a valódi sikerélményt adja, amikor érezhetően, napról napra közelebb kerülünk a vágyott célunk felé.

Kötelező a napi prioritásokat, naponta legkésőbb a reggeli órákban kitűzni és az előttünk álló, majd az azt követő napra, összegezve leírni.

A hétfő mindig a legideálisabb újrakezdő napja a hétnek, amikor a hétfő-keddi teendők összességének elvégzésével, a hét további napjai már ehhez igazodva alakulnak és tartják lendületben a hetet.

Mindehhez természetesen elengedhetetlen a tisztán leírt, világos, egyértelmű, áttekinthető és konkrét célok kitűzése, mely az első és legfontosabb feltétele a további megvalósításnak.

Mindettől függetlenül a fentiek megerősítéséhez, végül írjuk le azt a számunkra fontos három emberi értéket, pontosabban azt a 3 fő jelzőt, amilyenné és akivé válni szeretnénk.

Lehet, hogy ez időszakonként más és más lesz, viszont, amint a tükörre, vagy a monitorra felragasztott jelzőkre időnként rátekintünk, azonnal visszatérhetünk azzá, akivé lenni szeretnénk. Mindez szintén beállítható a telefon emlékeztetőjébe is, hogy akár napi kétszer jelezze nekünk a vágyott, legjobb énünket.

Tegyük mindezt a legmélyebb magabiztossággal és minden kétség nélkül, hogy az ideális énünket egyre hosszabb ideig megélhessük.

Lehet, hogy egyik nap az alábbi tulajdonságok lesznek a fontosak számomra, mint pl: szerető, együttérző és motivált.. de bárki lehetek, akivé válni szeretnék!

Tekintsük úgy mindezt, mint egy rendkívül szórakoztató játékot, ahol bármi lehetséges.

Mi az a számodra leginkább bevált szokás vagy módszer, mely segíti a kijelölt úton való maradást, és a produktivitásodat?  

https://napimuzsa.hu/eletmod/hogyan-tartsuk-eletben-az-almainkat/

https://marieclaire.hu/eletmod/2019/06/12/ezert-tervezzuk-meg-a-hetet-papiron-is/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek