Évszaktól függetlenül mindig jól jön a klasszikus örök kedvenc, ez a rendkívül gyorsan elkészíthető, kellően savanykás, de annál ízletesebb olasz paradicsomleves.
Olasz paradicsomleves hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- egy félbevágott zeller
- 1 ü. sűrített paradicsom /36 dkg/
- olívaolaj
- 1 db zöldség- vagy erőleves kocka
- só, bors
- bazsalikom
- oregano
Olasz paradicsomleves elkészítése:
A felkockázott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, melyet rövid ideig még együtt pirítunk tovább.
Hozzáadjuk a felkockázott zellert, pirítjuk még egy kis ideig, majd felöntjük egy kevés vízzel, beletesszük a leveskockát és a maradék vizet és a paradicsomszószt hozzáadva, addig főzzük, míg a zeller kellően megpuhul.
Sózzuk-borsozzuk, bazsalikommal és esetleg kevés oregano-val fűszerezzük.
A végén összeturmixoljuk, majd friss bazsalikommal és kevés parmezánnal díszítjük.
/A paradicsomszósz mellé, vagy helyette, darabolt paradicsomkonzervvel még eredetibb, nekem most nem volt itthon/
Jó étvágyat!
https://magyarnemzet.hu/eletstilus/2020/09/ha-igy-kesziti-finom-es-egeszseges-lesz-a-paradicsomleves