Barion Pixel
Keresés

Olasz paradicsomleves

Olasz paradicsomleves

Évszaktól függetlenül mindig jól jön a klasszikus örök kedvenc, ez a rendkívül gyorsan elkészíthető, kellően savanykás, de annál ízletesebb olasz paradicsomleves.

Olasz paradicsomleves hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • egy félbevágott zeller
  • 1 ü. sűrített paradicsom /36 dkg/
  • olívaolaj
  • 1 db zöldség- vagy erőleves kocka
  • só, bors
  • bazsalikom
  • oregano

Olasz paradicsomleves elkészítése:

A felkockázott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, melyet rövid ideig még együtt pirítunk tovább.

Hozzáadjuk a felkockázott zellert, pirítjuk még egy kis ideig, majd felöntjük egy kevés vízzel, beletesszük a leveskockát és a maradék vizet és a paradicsomszószt hozzáadva, addig főzzük, míg a zeller kellően megpuhul.

Sózzuk-borsozzuk, bazsalikommal és esetleg kevés oregano-val fűszerezzük.

A végén összeturmixoljuk, majd friss bazsalikommal és kevés parmezánnal díszítjük.

/A paradicsomszósz mellé, vagy helyette, darabolt paradicsomkonzervvel még eredetibb, nekem most nem volt itthon/

Jó étvágyat!

https://magyarnemzet.hu/eletstilus/2020/09/ha-igy-kesziti-finom-es-egeszseges-lesz-a-paradicsomleves

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek