Barion Pixel
Keresés

Rituális-védikus tűzszertartás, avagy mi az ‘agnihotra’ titka?

Rituális-védikus tűzszertartás, avagy mi az agnihotra titka?

Rituális tűzsszertartás, agnihotra titka:

Egy kedves indiai barátomnak hála, nemrégiben egy hihetetlenül eredeti, ősi kis csodaceremóniára bukkantam – így a távolból online, évekkel többízbéli indiai látogatásaim után. Érdekes az élet, hiszen India egészét bejárva, sem találkoztam soha korábban mindezzel a több, mint négyezeréves hagyománnyal, melyhez a tűzön kívül, jóformán semmi nem kell.

Pedig nem egy indiai ashram-ban használatos mindez -melynek mostanság nagy divatja van a nyugati körökben, időnként néhány hétre kiszakadva a civilizációból elvonulni egy igazi jóga és meditációs központba – melyet talán mindenkinek meg kéne néha engednie magának, ráférne e romlott emberiség jórészére.

Elvonulni még csak-csak fejvesztve rohannék, na de mi van a visszatéréssel, mert úgy vélem, sokszor ez a nehezebb egy ilyen kellemes és feltöltődő időszak végeztével, mely tán még a szimpla nyaralásból való visszatérésnél is nehezebben megy.

No de a lényegre térve muszáj megosztanom, hogy ez az Agnihotra-ként ismert szanszkrit elnevezés igazából nem más, mint egy védikus tűzceremónia, melyet az ayurveda egyik rituáléjaként, máig előszeretettel alkalmaznak.

Az öt elem eme legmisztikusabbja, a tűzszertartás két különböző napszakban, napfelkelte és napnyugtakor használatos rítusa a szent órában, azaz a nap két legmeghatározóbb pillanatában adja meg a legkedvezőbb, támogató energiáit, hogy megsokszorozva fejthesse ki áldásos hatását.

Népszerűségének oka pedig nem más, mint a tisztító ceremónia, mely a saját magunk és a közvetlen környezetünk mindennemű káros, negatív energiáktól való megtisztítása felfelé 4m, széltében pedig egy kb. 12m távolságban ható mezőben.

Rendkívül kedvező stresszcsökkentő, energetizáló és megújító hatása révén, megszabadulhatunk a környezetünkben és akár saját magunkban való, oda nem illő terhelő anyagok, gondolatok, energiáktól.

A legfőbb hatás fokozása kedvéért, pedig egy-egy röpke, szanszkrit mondat recitálásával, egy csipetnyi indiai tisztított vajat az ún, ghee-t és száraz barnarizsszemeket szórunk a tűzbe.

Amit erről az ősi, szanszkrit nyelvről tudni érdemes az az, hogy nem egy anyanyelv, hanem egy saját rezgésszinttel ellátott nyelvről révén szó, mely maga az Univerzum nyelve, ami különös rezgésénél fogva, emeli használójának energiaszintjét.

Az agnihotra mindennemű feltételtől mentes használatát bárki kipróbálhatja, hiszen emberek ezrei tapasztalhatták már meg áldásait világszerte.

Rituális tűzszertartás, agnihotra titka:

A stressz elillanásával, már azonnal létrejön egyfajta mentális letisztultság, az általános egészségi állapot javulásnak indul, megnő az energiaszintünk és szinte hihetetlennek tűnhet, de valahogy észrevétlenül is megnyitja a szívet és sokkal szeretettelibbé válunk általa.  

Drog- és alkoholelvonókúra tökéletes kiegészítője lehet és nem utolsósorban teljesen ökologikus égési végterméke, kiváló táptalajává válhat a növényvilág, ill. biokertünk számára. Közismerten bizonyított tény, hogy az agnihotra közelében lévő növények, zöldségek és gyümölcsök minőségében magasan túlteljesítettek az átlaghoz viszonyítva.

Mindkét napszak külön mantrája és annak ritmusa is csak fokozza a ceremónia erejét, melyet még szintén erősít a piramis alakú réztálkában történő égetés.

Közismert a szabályos piramis alakzat geometrikus formájának energiafelvevő és azt megsokszorozó hatása, mely növeli a gyógyító tűz, azaz a Homa erejét, melyet csak fokoz a réz – mint gyógyító fém- a szennyeződések, baktériumok és a vírusok elleni harcban.

Mindezen felül, legfőbb gyógyászati hatása, hogy megújítja az agysejteket, tisztítja a vért és újjáéleszti a bőrt.

Bármennyire is hihetetlen, de a 100%-ban égetett hamu végtermékében van még a fő gyógyító ereje -amit utólag vízben feloldva, azt felosztva javasolják annak belsőleges használatát – miáltal emberek ezrei gyógyultak meg különféle betegségekből.

Rendkívüli izgalommal vártam, hogy kb. 1 hónapnyi várakozás után, magam is kézbe vehessem végre ezt a sokat ígérő, kis mini szerkezetet, mely nem más, mint a természet ritmusára épülő, az élet holisztikus megközelítése, mely a legősibb gyógyszer, melyet visszatérvén a gyökerekhez, szinte mindenkinek érdemes lenne kipróbálnia.

https://napimuzsa.hu/termek/agnihotra/

https://napidoktor.hu/termeszetesen/gyogyitas-tuzzel/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek