Barion Pixel

Vegán karfiolfelfújt

Vegán karfiolfelfújt

Hihetetlenül finom receptre bukkantam a minap, melyet saját kísérletezéssel kissé átalakítva, de annál jobb eredménnyel csak ajánlani tudom, hogy mindenki kipróbálhassa.

Vegán karfiolfelfújt hozzávalók:

  • 1db karfiol
  • 1db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1db friss pirospaprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 szál sárgarépa
  • 1db kisebb cukkini
  • 3 evőkanál rizs vagy zabliszt -szinte bármilyen liszt megteszi
  • 3 db tojás -v. tojáspótló
  • növényi sajt – a tetejére

Vegán karfiolfelfújt elkészítése:

A karfiolt kellően puhára főzzük vagy pároljuk, majd egy krumplinyomóval egy tálban összetörjük.

Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a sót, majd a masszát jól elkeverve, egy zsiradékkal megkent sütőtál aljára tesszük.

Mindeközben a felaprított hagymát megdinszteljük, melyhez az apró fokhagymát is hozzáadjuk, majd az aprított sárgarépát és a fennmaradó zöldségeket egy nagyobb edény, vagy egy wok-ban összepirítunk, melyhez hozzáadhatunk szükség esetén egy kevés vizet is, hogy kellően összepárolódjanak.

Fűszerezzük meg só-borssal, kevés rozmaringgal és – egy kevés friss, vagy szárított mentával még pikánsabbá tehető.

Amint ez kellően megpárolódott, hozzáadjuk a karfiolalap tetejére, és azon jól elegyengetjük.

A tetejére jöhet még néhány szelet -vagy reszelt- növényi mozzarella, cheddar, vagy bármilyen finom növényi sajt.

Kellően előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük..egy biztos, mindenkit levesz majd a lábáról..

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek