Hihetetlenül finom receptre bukkantam a minap, melyet saját kísérletezéssel kissé átalakítva, de annál jobb eredménnyel csak ajánlani tudom, hogy mindenki kipróbálhassa.
Vegán karfiolfelfújt hozzávalók:
- 1db karfiol
- 1db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1db friss pirospaprika
- 2 db paradicsom
- 3 szál sárgarépa
- 1db kisebb cukkini
- 3 evőkanál rizs vagy zabliszt -szinte bármilyen liszt megteszi
- 3 db tojás -v. tojáspótló
- növényi sajt – a tetejére
Vegán karfiolfelfújt elkészítése:
A karfiolt kellően puhára főzzük vagy pároljuk, majd egy krumplinyomóval egy tálban összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a sót, majd a masszát jól elkeverve, egy zsiradékkal megkent sütőtál aljára tesszük.
Mindeközben a felaprított hagymát megdinszteljük, melyhez az apró fokhagymát is hozzáadjuk, majd az aprított sárgarépát és a fennmaradó zöldségeket egy nagyobb edény, vagy egy wok-ban összepirítunk, melyhez hozzáadhatunk szükség esetén egy kevés vizet is, hogy kellően összepárolódjanak.
Fűszerezzük meg só-borssal, kevés rozmaringgal és – egy kevés friss, vagy szárított mentával még pikánsabbá tehető.
Amint ez kellően megpárolódott, hozzáadjuk a karfiolalap tetejére, és azon jól elegyengetjük.
A tetejére jöhet még néhány szelet -vagy reszelt- növényi mozzarella, cheddar, vagy bármilyen finom növényi sajt.
Kellően előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük..egy biztos, mindenkit levesz majd a lábáról..