Barion Pixel
Keresés

A finom elegancia 10 fő ismérve

A finom elegancia 10 fő ismérve

Feltehetően mindannyiunkban él egy kép a valódi és oly sokszor csak hőn áhított finom eleganciáról, mely sajnos csak kevesek kiváltsága, mégis szeretnénk felfedezni, megfejteni és esetleg eltanulni a titkot, mely néhányaknak oly könnyed természetességgel adatik meg.

Kezdjük az alapoktól, így alább néhány aranyszabály, melyre érdemes különösen ügyelni, ha valóban elegáns hölgyekké szeretnénk válni.

A finom elegancia 10 fő ismérve:

1.Az első és legfontosabb, hogy soha nem esünk kétségbe az emberi kapcsolatok végessége, ismerősök- barátok eltávolodása, és nem utolsósorban a férfiak miatt.

Magától értetődő, hogy nem rohanunk ismeretségek, sem életünk férfijának vélt, idealizált szereplője iránt, ez egy valóban elegáns nőnél, a legtiltottabb dolgok egyikének számít.

Mindemellett, minden emberi kapcsolatot büszkén és emelt fővel űzünk, mely természetesen nem összekeverendő az önelégültség tudatlanságával. 

Fontos, hogy tisztában legyünk a saját értékünkkel, nem érjük be kevesebbel, mert tudjuk, hogy mit érdemlünk valójában, így elvárjuk a kellő tiszteletet, mely természetesen kölcsönösen megalapozott.

2. Mások tisztelete szintén a színvonal egyik fő ismérve.

Az emelkedett létfelfogás és annak megnyilvánulása nincs összefüggésben a gazdasági státusszal, a pénzzel. Ez egy egészen más alapokra helyezett, nagyvonalú és emelkedett életszemléletet takar, mely könyörületességgel és kellő alázattal párosul, miként dolgok és az emberek iránt viseltetünk.

3. A finom elegancia a nagy drámák elkerülésében is megnyilvánul, mely minden olyan váratlan, kontrollálatlan érzelmi kitörést is magában foglal, mely bizonyos helyzet feletti uralomvesztést jelentene.

Ezt egészen biztosan nem engedhetjük meg magunknak, hogy a különböző helyzetek, történések és a saját érzelmeink teljesen a hatásuk alá kerítsenek minket. Ha nem is lehetünk mindig és mindenkor egészen a helyzet magaslatán, tudnunk kell kezelni egy-egy adott helyzetet, hiszen a konfliktusok is az élet velejárói, így időnként megeshetnek veszekedések, melyből mindig rengeteget tanulhatunk, legfőképp a kellő önuralomról és saját -jobb esetben- az egyre növekvő, határozott és magabiztos erőnkről.

Ne pályázzunk a drámakirálynő titulusra és tartsuk távol magunkat az állandó konfliktusban lévőktől egyaránt.

4. Mindennemű irigység teljes hiánya szintén a finom elegancia egyik megnyilvánulása, mások sikerének elismerése és méltatása pedig szintén velejárója a magas kvalifikációnak.

Az irigység sajnos az élet velejárója, mellyel úton-útfélen találkozhatunk, ami az életünk kifinomultságával és a szintemelkedéssel elkerülhetetlenül is egyre inkább észlelhető lesz körülöttünk, ezzel sajnos nincs mit tenni, akár jó jelnek is tekinthető..

Kétfajta irigység létezik, melyből kizárólag az egyik a megengedett. Ez pedig nem más, mint a pozitív irigység, miáltal egyre inkább motiválttá válok arra, hogy hasonló eredményt érhessek el, mint mások.

A gonosz irigység számtalan formája ismeretes, akár a háttérben meghúzódó intrikák és pletykák formájában nyilvánul meg, nem érdemelnek külön fejezetet, hiszen esélyes, hogy mindnyájan találkoztunk már vele.

Netán bármelyik is az, mely hatalmába kerít, a negatív érzelem esetén különösen fontos lenne az önvizsgálat szerepe, hogy legalább feltehessük magunknak az adott kérdést:

Miért érzem azt a biz. érzelmet, mi lehet ennek az oka, kiváltója, stb.. és legfőképp, hogy vajon miként tudnék mindezen változtatni?..

A valóban magas nívójú hölgy inspirált mások sikere által, együtt tud örülni velük és hasonló kaliberű, inspiráló emberek társaságát keresi, akikkel közösen fejlődhet.

5. Élvezd az élet legjobb dolgait, de semmiképp ne légy a megszállottja.

Fontos tudni, hogy akármilyen kecsegtető, ha szép dolgok és helyek vesznek körül minket, de semmiképp ne ezek a külső tényezők határozzák meg az életet, a személyiségünket, vagy az értékeinket, mert ezek mindegyike valójában mellékes a valódi elegancia szempontjából. Egyszerűen csak hagyjuk magunkat kényeztetni általa, és osszuk meg a környezetünkkel is mindezt a pozitív örömöt.

6. Tiszta és egyértelmű kommunikáció jellemzi az elegáns nőt, aki nem káromkodik, mint a kocsis, leginkább választékos, szép nyelven kommunikál maga körül, helyesen megválogatja a kellő témát, mert ösztönösen érzi, hogy mikor mit kell mondania.

Tapasztalható, hogy amennyiben a kommunikáció hiányos vagy sérül, többnyire félreértés, gond, harc és dráma lehet a következménye, melyet ha tehetünk, jobb megelőzni.

7. Ünnepeld saját egyediségedet és távolíts el minden olyan tényezőt, mely visszatartana ettől a kiváltságosan nagy dologtól, attól, hogy egyre magabiztosabb és a ’bőrödbe belenövő’, újjászülető NŐ légy.

Fontos, hogy önmagad legjobb verziója légy, melyért kötelességed mindent megtenni, és megtalálni egyéni stílusodat, az élet minden területén.

Ezáltal egyaránt fogadd el és ünnepeld mások -a hozzád legközelebb állók egyediségét is.

8. Soha ne becsülj alá mást azért, mert ő másképp él, lát vagy gondolkodik bizonyos dolgokról. Légy nyitott és mindennemű ítélettől mentes, mert egyik sem jobb vagy rosszabb a másik szemléletnél, el kell fogadni, hogy egyszerűen csak más, mint a miénk, nincs ebben semmi megvetnivaló.

9. Adj vissza a társadalomnak. Bármely formában is teheted, segíts ott, akkor és olyan formában, ahogy csak tudsz, ragadj meg minden alkalmat, hogy jobbá tehesd mások életét.

Legyen az pénz, adomány, jótékonykodás, önkéntesség, bárhol elkel némi segítség, ahol mások hasznára lehetsz. Adj és meglátod, megváltozik körülötted minden.

10. Dolgozz magadon! Mint tudjuk, szinte minden lépésünk, tettünk, megnyilvánulásunk az érzelmi-lelki életünk minőségéből ered, így elengedhetetlen, hogy külön figyelmet  szenteljünk a minket mozgató, belső folyamatoknak.

Köztudott, hogy minden felgyülemlett negatív tapasztalat és elfeledettnek vélt fájdalom, ha nincs kellően feldolgozva, visszatarthat minket  előrehaladásunk útján és eltávolít minket a lelki harmóniától, mely elengedhetetlenül fontos lenne az élet minden területén.

Szükségünk lehet egy jó terapeutára, és egyfajta spiritualitásra, legyen az jóga, meditáció, vagy egy mély baráti beszélgetés, a lelki életünk minőségének emelésével nem csak saját magunk, de a szeretteink érdekében is sokat tehetünk. Ilyen ’apróságokkal’ is rengeteget tehetünk, hogy jobb emberi-családi kapcsolatok születhessenek, mellyel már megtettük az első lépést egy szebb világ felé..

No persze ezt sem adják ingyen, miáltal rengeteg munka, tett és önfegyelem az, melyből a báb egyszer csak pillangóvá változik, de addig is értékeld és élvezd a végső eredményig vezető, izgalmas utat..

Te mit gondolsz, mi a finom elegancia legfőbb titka, mivel értesz egyet és te hogy látod ezt a sokrétű témát?

https://blogger42.com/az-elegancia-a-szemelyiseg-varazsa-amit-a-ruha-kiegeszit-ralph-lauren/

https://napimuzsa.hu/eletmod/31-fo-lepes-az-onfegyelemhez/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek