Barion Pixel
Keresés

Mit tartogat számunkra a ‘Művészetek Völgye’?

Mit tartogat számunkra idén a Művészetek Völgye?

Idén immár 31. alkalommal kerül megrendezésre a ’Művészetek Völgye’ összművészeti fesztivál a Káli medence mesebeli kis falvában, Kapolcson, mely július 31-éig, azaz e hét vasárnapig várja a művészet és a nyári fesztiválok szerelmeseit.

Megnevezni sem tudom, oly rég tervezgettem, hogy végre eljutok ide, és úgy tűnik, hogy idén végre megvalósult ez a vágy is, így már a fesztivál 2. napjától van szerencsém mindenhová bekukucskálni, miközben hálával tölt el a gondolat, hogy hogyan is lehetek ily szerencsés?

Már önmagában a táj látványától megrészegülve, mindennemű elvárástól mentesen érkeztünk meg a festői kis faluba Kapolcsra, ahol a sűrű erdő és a tisztások mentén, már a sátrak látványa és a békésen barangolók sokasága fogadott.

A hosszú útjából megfáradt vándorként, egyfajta otthonosan meghitt béke járta át a lelkemet, mintha hazatértem volna.

Van valami egészen megnyugtató a természet és a művészet szoros összhangjában, mely oly magától értetődően hatja át az embert.

A falusi élet harmóniája és a különböző művészeti ágak kavalkádjában úgy érzem, hogy itt egyszerre kap meg mindent az ember lelke, melyre egész évben szomjazott.

Itt valóban nincs hiány semmiben, hiszen a vásárok, árusok, programok és a művészet forgatagában, mindenki megtalálja a számára önfeledt kikapcsolódást ígérő feltöltődést.

Művészetek Völgye 3 helyszínen:

Kapolcs-Vigántpetend-Taliándörögd csodafalvai szolgálnak otthonul az itt zajló színes kavalkádnak és adnak méltó hátteret a különböző kulturális-zenei és színházi előadásoknak.

30 különböző színpad, rengeteg koncert, házi porta-galériák, irodalom, versek, színház, igazán nincs hiány semmiben, és az ’Aktív Magyarország’-nak köszönhetően, közös gyalog- és bringatúrák is várnak minket, de ha valaki csak jógával szeretné indítani a napot, az egyik hangulatos kis udvarban erre is van lehetőség. Egy biztos: én holnap ezzel indítom a napot!

Azt hiszem, hogy aki egyszer itt járt, azt minden valószínűséggel rabul ejti ez a sokszínű, lelket megérintő csodavilág, melyre egész évben visszavágyik az ember.

A rendkívül széles zenei repertoárban a Panoráma nagyszínpadon vasárnap este a Csík, majd a Budapest Bár csalhatatlan koncertjét élvezhettük, és hogy mennyi minden vár még ránk vasárnapig, azt képtelenség lenne felsorolni.

Izgatottan várom a folytatást, mellyel egyszerűen képtelen vagyok betelni..!

Alább a Művészetek Völgye programok:

https://www.muveszetekvolgye.hu/programs

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek