Barion Pixel

Paela a tenger gyümölcsével

Paela a tenger gyümölcseivel

Még évekkel ezelőtt kóstoltam Madridban a spanyol konyha eme remekét a paelát, ezért úgy gondoltam, hogy otthonunkba varázsolom a mediterrán konyha jellegzetes ízvilágát.

Paela hozzávalók:

50 dkg rizs

1 csomag tengeri gyümölcs /jelen esetben fagyasztott/

2 db piros kaliforniai paprika

1 db zöldpaprika

1 erőleves kocka- 0,5 dl alaplé

2 közepes fej vöröshagyma

2 db paradicsom

1 kk sáfrány

4 gerezd fokhagyma

3 csokor petrezselyem

3 ek napraforgó olaj

2dl fehérbor

kevés szárított chilipaprika -ízlés szerint

Adhatunk hozzá 30 dkg zöldborsót -nekem nem volt itthon

 

bors 

Paela elkészítése:

Feltesszük a kimondottan paela rizst főni -de készíthető sima rizsből is

Az olajon megpirítjuk a tengeri kütyüket, majd 1dl fehérborral pároljuk tovább és félretesszük, amíg egy kölön edényben a hagymát, majd hozzáadva a fokhagymát, a kockára vágott paprikákat és a paradicsomot is együtt pirítjuk, majd beletesszük a már előre párolt tengeri finomságokat.

Folyamatosan keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük fél liter hús-vagy erőlevessel és beletesszük az előfőzött rizst.

Ízesítjük petrezselyemmel, sáfránnyal, majd a megmaradt fehérbort hozzáadva pároljuk még egy kis ideig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Jó étvágyat!

Ha további rizses- zöldséges ételre vágysz:

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek