Sütőtökös rizottó

Sütőtökös rizottó

A tél egyik kedvence, a sütőtök, melynek számtalan, kreatív felhasználási módja az örök rizottóval teljesedik ki. Mennyei kombináció!

Hozzávalók:

1db kisebb méretű sütőtök

50dkg rizottórizs

1 csokor petrezselyemzöld

olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

kb. 2dl fehérbor

só, bors,

rozmaring, kakukkfű, sáfrány

Elkészítés:

A tököt felszeletelve, a sütőbe betéve, kb fél óra-40 perc alatt, kellemes pirulásig sütöm.

Közben a felkockázott vöröshagymát üvegesre dinsztelem és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Beleteszem a riszt, melynek felforrósítása után hozzáadom a fehérbort, azzal együtt párolom tovább, majd fokozatosan adagolom hozzá a vizet mondaddig, még meg nem puhul a rizs.

A héjából kihámozott tökből ízlés szerint a rizshez adagolok, hozzáadok egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, majd só-bors, sáfrány, rozmaring és némi chilivel izesítem, végül hozzáadom a tejszínt.

Rendkívül gyors és finom,

étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?