Vegán spárgás tészta hozzávalók:
1 cs. friss zöldspárga
4 gerezd fokhagyma
1cs. penne tészta / spaghetti v. fusili/
1 db növényi tejszín /rizs, zab, mandula v. kókusztejszín/
Kevés növényi sajt a tetejére- opcionális
olívaolaj
friss petrezselyem -szintén a tetejére
só, bors
sáfrány, kevés őrölt jalapeno
/1 csipet. xylit, vagy eritrit/
Vegán spárgás tészta elkészítése:
A spárgák fás végeit levágjuk és kb. 2-3 cm-es darabokra felszeleteljük.
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük őket, hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát és rövid ideig együtt dinszteljük tovább.
Kb. 1,5-2dl vízzel felöntjük és hozzáadjuk a fűszereket, amelyben kb. negyed órán át együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a növényi tejszínt, majd az így elkészült mártást néhány percig összeforraljuk, hogy az ízek kellőképp összeérjenek.
Sáfránnyal, reszelt növényi sajttal és friss petrezselyemmel tálaljuk a vegán, spárgás tésztát.
Gyorsasága mellett rendkívül könnyű, finom, színes és egészséges ételt kapunk,
jó étvágyat!