Barion Pixel
Keresés

Vegán spárgás tészta /gluténmentes/

Vegán spárgás tészta /gluténmentes/

Vegán spárgás tészta hozzávalók:

1 cs. friss zöldspárga

4 gerezd fokhagyma

1cs. penne tészta / spaghetti v. fusili/

1 db növényi tejszín /rizs, zab, mandula v. kókusztejszín/

Kevés növényi sajt a tetejére- opcionális

olívaolaj

friss petrezselyem -szintén a tetejére

só, bors

sáfrány, kevés őrölt jalapeno

/1 csipet. xylit, vagy eritrit/

Vegán spárgás tészta elkészítése:

A spárgák fás végeit levágjuk és kb. 2-3 cm-es darabokra felszeleteljük.

Egy kevés olívaolajon megdinszteljük őket, hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát és rövid ideig együtt dinszteljük tovább.

Kb. 1,5-2dl vízzel felöntjük és hozzáadjuk a fűszereket, amelyben kb. negyed órán át együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a növényi tejszínt, majd az így elkészült mártást néhány percig összeforraljuk, hogy az ízek kellőképp összeérjenek.

Sáfránnyal, reszelt növényi sajttal és friss petrezselyemmel tálaljuk a vegán, spárgás tésztát.

Gyorsasága mellett rendkívül könnyű, finom, színes és egészséges ételt kapunk,

étvágyat!

https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/felgyorsitja-az-emesztest-jot-tesz-az-idegeknek-ezert-egyen-sok-spargat/bvjx92w

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek