Amikor épp az alábbi, néhányféle zöldség lapul csak a hűtőszekrényben, egy kis újítással, rendkívül finom és könnyű, vegán zöldségkrémleves készíthető pillanatok alatt.
Hozzávalók:
- 1 egész karfiol
- 1db zeller
- 1db cékla
- 1 kis doboz növényi tejszín /zab, mandula v. rizs/
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb. 3-4 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 db bio zöldségleves kocka -opcionális
- /kevés keményítő -opcionális/
- só, bors
Vegán zöldségkrémleves elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, mellyel tovább pároljuk..
Amint kissé megpirult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, melyet egy kissé szintén összepirítunk, majd felöntjük kellő -nem túl sok- mennyiségű vízzel, hogy a krémes állagát minden egyéb hozzáadott sürítőanyag nélkül is megtartsa
Hozzáadjuk a zöldségleves kockát, a sót-borsot, majd amint kellően puhára főtt, jöhet bele a növényi tejszín, és már el is készült az ínycsiklandó vegán zöldségkrémleves, melyet egy botmixerrel készre krémesítek.
Jó étvágyat!
Egyéb vegán levesrecept: