Jelenleg megtekinti Mexikói chilis lecsó

Mexikói chilis lecsó

Mi mást is készíthetnénk egy balatoni közös nyaralás alkalmával, mint a szezon nagy kedvencét, a lecsót – egy kissé másként?

Hozzávalók: /10 főre/

  • Fél kg vöröshagyma
  • 0,15 dl olívaolaj
  • 2 fej csöves kukorica
  • 1,5kg húsos tvpaprika /minél több fajta, annál jobb/
  • 1kg paradicsom
  • 1 csípős zöldpaprika
  • só, kevés gyümölcscukor
  • 3 gerezd fokhagyma

Mexikói chilis lecsó elkészítése:

Felhevített olajon a karikákra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, beletesszük a szeletelt paprikát a csőről éles késsel lefejtett kukoricát, a sót, fokhagymát és közepes lángon tovább pirítjuk, vigyázva arra, hogy túl bő levet ne engedjen- ezért ne lassú tűzön főzzük tovább.

Miután a paprika már majd megpuhult, a tüzet felerősítve beletsszük a gerezdekre vágott paradicsomot. Mindezt rövid ideig, gyors tűzön tesszük, hogy megmaradjon a főzelék állaga.

Óvatosan kevergetjük, hogy ne tőrjön össze a paradicsom.

A legvégén egy kevés gyümölcscukrot hozzáadunk, hogy harmonizálja az ízeket.

Én itt most pirított gombával és kandírozott uborkával tálaltam.

Vélemény, hozzászólás?