Mi mást is készíthetnénk egy balatoni közös nyaralás alkalmával, mint a szezon nagy kedvencét, a lecsót – egy kissé másként?
Hozzávalók: /10 főre/
- Fél kg vöröshagyma
- 0,15 dl olívaolaj
- 2 fej csöves kukorica
- 1,5kg húsos tvpaprika /minél több fajta, annál jobb/
- 1kg paradicsom
- 1 csípős zöldpaprika
- só, kevés gyümölcscukor
- 3 gerezd fokhagyma
Mexikói chilis lecsó elkészítése:
Felhevített olajon a karikákra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, beletesszük a szeletelt paprikát a csőről éles késsel lefejtett kukoricát, a sót, fokhagymát és közepes lángon tovább pirítjuk, vigyázva arra, hogy túl bő levet ne engedjen- ezért ne lassú tűzön főzzük tovább.
Miután a paprika már majd megpuhult, a tüzet felerősítve beletsszük a gerezdekre vágott paradicsomot. Mindezt rövid ideig, gyors tűzön tesszük, hogy megmaradjon a főzelék állaga.
Óvatosan kevergetjük, hogy ne tőrjön össze a paradicsom.
A legvégén egy kevés gyümölcscukrot hozzáadunk, hogy harmonizálja az ízeket.
Én itt most pirított gombával és kandírozott uborkával tálaltam.