Jelenleg megtekinti Vegán tökfőzelék kaporral:

Vegán tökfőzelék kaporral:

Vegán tökfőzelék kaporral hozzávalók:

  • 1 közönséges tök
  • 1 csokor kapor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl víz
  • fél doboz növényi tejszín
  • 1,5 dl növényi tej /rizs, mandula, zab. vagy szója/
  • másfél evőkanál rizs vagy hajdinaliszt
  • só, bors
  • almaecet vagy bármilyen ételecet

Vegán tökfőzelék kaporral elkészítése:

A tököt legyaluljuk, majd a kapor felével a víz és a tej egyvelegében feltesszük főni.

Közben olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, hozzádajuk a megmaradó felaprított kaprot és további 1-2 percen keresztül pároljuk.

Mindezt hozzákeverjük a tökhöz, majd készre főzzük.

Utána a tejszínt a liszttel csomómentesre keverve, óvatosan és fokozatosan hozzákeverjük a megfőtt tökhöz, majd újraforrásig további 1-2 percig összefőzzük mindezt.

A végén tehetünk a vegán tökfőzelékbe néhány csepp ecetet, mellyel még különlegesebb ízaroma hozható ki belőle.

A tetejére tehetünk még friss kaprot, továbbá különböző feltétekkel tálalhatjuk, mint például a cukkinifasírt.

Lehűtve is igazán kellemes, hűsítő, hagyományos nyári étel.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?